Cambrils esclata contra les deficiències en les infraestructures ferroviàries

Lamenta el retard en el desmantellament de l'antiga via i la connexió amb l'alta velocitat

L'antiga via divideix en dos el municipi. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Cambrils

L'Ajuntament, a través de les regidories de Serveis, Urbanisme i Obra Pública, està gestionant l'obertura de passos a l'antiga via per començar a eliminar barreres i millorar la mobilitat de la ciutat tant a peu com en vehicle.

L’Ajuntament de Cambrils ha carregat contra el retard que pateixen les infraestructures ferroviàries que passen pel municipi. Un any després de la posada en marxa de la nova variant del Corredor del Mediterrani, el consistori cambrilenc carrega contra els ajornaments pel desmantellament de l’antiga via i, a més, la connexió amb l’alta velocitat.

L'equip de govern municipal segueix exigint la retirada immediata de la infraestructura que, un any després que hi passés l'últim tren, continua dividint el nucli urbà i dificultant la mobilitat del municipi. L'Ajuntament, a través de les regidories de Serveis, Urbanisme i Obra Pública, està gestionant l'obertura de passos a l'antiga via per començar a eliminar barreres i millorar la mobilitat de la ciutat tant a peu com en vehicle.

El desembre de 2018 Adif va obrir el procés per licitar la redacció del projecte de construcció de les actuacions derivades de l'estudi sobre l'efecte barrera de la via entre Vandellòs i Port Aventura. Quasi dos anys més tard, el 18 de novembre de 2020, l'empresa estatal va treure de nou la licitació a causa d'unes modificacions que es van haver d'introduir al projecte anterior, cosa que segueix endarrerint el desmantellament de les vies.

En el seu moment, Adif només va retirar els materials de valor susceptibles de ser robats com el cablejat i els passos a nivell però va deixar els rails, les travesses i tota la resta d'elements del traçat ferroviari. Amb el temps, la infraestructura s'ha convertit en un espai abandonat que s'ha anat deteriorant, acumula brutícia i dona mala imatge. A més, cal tenir en compte que en el cas de Cambrils la via, actualment vallada, suposa una important barrera arquitectònica perquè té nivells topogràfics diferents als dels carrers adjacents.

Notícies relacionades