L'IPC puja quatre dècimes el mes de desembre a Tarragona

L'electricitat, el gas i altres combustibles han apujat l'índex; la taxa interanual se situa en el -0,7%

La factura elèctrica és una de les que ha empès els preus a l'alça. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Els paquets turístics, que aquest últim mes han apujat preus un 7,5%, registren un IPC anual negatiu de -7,5%, mentre en els serveis d'allotjament la caiguda és de gairebé el 14% en comparació al desembre anterior.

L'Índex de Preus al Consum (IPC) ha pujat quatre dècimes aquest desembre a la demarcació de Tarragona i situa la taxa interanual al -0,7%, segons les dades que ha fet públiques l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquest nou increment de l'IPC ve marcat per l'augment de preus de l'electricitat, gas i altres combustibles, que aquest darrer mes han pujat un 2,6% -si bé l'IPC anual al desembre és negatiu (-2,5%)-, i dels articles tèxtils per a la llar, amb un augment del 3,1% respecte al novembre -però amb un IPC anual del -2,7%. Els paquets turístics, que aquest últim mes han apujat preus un 7,5%, registren un IPC anual negatiu de -7,5%, mentre en els serveis d'allotjament la caiguda és de gairebé el 14% en comparació al desembre anterior.

Respecte a l'any passat, els preus de l'alimentació al territori pugen un 1,7%, la roba i calçat, un 1,2%, i la sanitat, un 1%. En canvi, cauen en el transport (-4,9%), l'ensenyament (-4,1%) i l'oci i la cultura (-2,2%).

Notícies relacionades