La nevada malmet 3.500 hectàrees d'olivera de la DOP Siurana

Quatre de les set comarques que agrupa la DOP, el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Conca de Barberà i l’Alt Camp, han resultat afectades

Una olivera aixafada pel pes de la neu. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Falset

Els tècnics apunten a què els efectes de la nevada es veuran reflectits, sobretot, en les collites de les oliveres més joves, les quals en un període d'entre 2 i 5 anys produiran menys o bé no donaran fruits.

La nevada que va afectar Catalunya els passats 8, 9 i 10 de gener ha malmès 3.500 hectàrees d’oliveres de la DOP Siurana. Així ho assegura l’organisme que gestiona la DOP que destaca que quatre de les set comarques que conformen la Denominació d’Origen Protegida, el Priorat, la Ribera d'Ebre, la Conca de Barberà i l'Alt Camp, han estat les més afectades.

Si bé la nevada no ha afectat a la collita d'enguany, ja que pràcticament estava tota recollida, llevat d'algunes poblacions de la Ribera d'Ebre, els tècnics apunten a què els efectes de la nevada es veuran reflectits, sobretot, en les collites de les oliveres més joves, les quals en un període d'entre 2 i 5 anys produiran menys o bé no donaran fruits.

Davant aquesta situació, Antoni Galceran, president del Consell Regulador de la DOP Siurana, fa una crida a la solidaritat: "Si ens pregunteu com ens podeu ajudar? Us he de dir que la millor manera de fer-ho és comprant el nostre oli; l'oli DOP Siurana i de la resta de zones afectades. D'aquesta manera donareu suport directe als nostres pagesos i també al nostre territori natural. No ens podem permetre el luxe de perdre pagesos, ni tampoc el cultiu de les oliveres".  

Notícies relacionades