L'hostaleria catalana segueix els passos de la basca i recorre al Tribunal Superior de Justícia

Pretenen, tal com va passar al País Basc, que l'alt tribunal derogui les restriccions dels horaris del sector

Els bars i restaurants volen obrir més hores al dia. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Actualment, l’hostaleria a Catalunya només pot obrir de 7.30 a 10.30 del matí i de 13.00 a 16.30 de la tarda.

L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la província de Tarragona ha presentat, juntament amb la Federació d'Hostaleria de Lleida, la Federació d'hostaleria de les comarques de Girona i la FIHRT, un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè l'alt tribunal català anul·li les restriccions en els horaris d'obertura dels establiments d'hostaleria.

Així, les diferents associacions i federacions pretenen seguir els passos del sector al País Basc on el TSJPV va anul·lar les mateixes restriccions en aquella comunitat autònoma. Aquest no és el primer recurs en aquest sentit que presenten aquestes entitats, però ara, amb la resolució del tribunal basc, volen fer valdre aquest precedent per aconseguir l'obertura de la restauració.

"El principal argument perquè els membres del Tribunal reconsiderin la Resolució de Salut és que pensem que la Generalitat no pot imposar restriccions tan dures i desproporcionades al nostre sector, en tant que discriminatori vers d'altres sectors i activitats, que no s'ajusta a dret, i que no tenen argumentació tècnica que ho sostingui", afirmen des de l'AEHT.

Notícies relacionades