Les administracions i el sector turístic donen suport al Cal·lípolis Next Generation

Es tracta d'un projecte que suposarà una inversió de 260 milions d'euros i la creació de més de 4.000 llocs de treball

El Cal·lípolis Next Generation és un projecte estratègic del territori. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Vila-seca

Des del món local hi han participat l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, així com també la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras.

La Generalitat, l’Estat, la Universitat Rovira i Virgili, ajuntaments o la Diputació de Tarragona han donat suport aquest migdia el projecte Cal·lípolis Next Generation que es va presentar fa uns dies. La iniciativa, que té una inversió prevista de 260 milions d’euros i preveu la creació de 4.000 llocs de treball.

És un projecte estratègic", ha remarcat l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura. El president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha apuntat que molts dels tràmits per tirar endavant les accions que conformen el projecte ja estan en marxa. "Quan tinguin assignació de fons europeus es portaran a la pràctica en pocs mesos", ha manifestat Cruset. El president de Repsol, Antoni Brufau, ha posat de manifest que "l'economia circular ha vingut per quedar-se" a l'hora d'indicar la necessitat d'impulsar la sostenibilitat des de l'àmbit petroquímic.

En representació de la Generalitat, en l'acte de suport hi han participat els consellers en funcions de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; i el d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa. També hi ha estat present el secretari general de vicepresidència, Economia i Hisenda, Albert Castellanos. Tots tres han remarcat la importància de tirar endavant el projecte per al Camp de Tarragona i el conjunt del país. "La revolució energètica s'ha vist accelerada amb els fons europeus. Cal reconèixer el paper de les empreses i acompanyar des de les administracions", ha valorat Tremosa.

Des del món local hi han participat l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, així com també la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras. Alhora, en format telemàtic hi han intervingut nombrosos representants d'entitats vinculades als sectors turístic i empresarial.

Notícies relacionades