Hotelers i restauradors critiquen fort la Generalitat pel tancament comarcal d'un dia per l'altre

Asseguren que s'ha produït una allau de cancel·lacions de cara al cap de setmana i es mostren indignats amb la manera de fer de l'administració catalana

Una imatge del passeig marítim de Cambrils durant la Setmana Santa. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

"No és admissible que el dimecres s'anunciï que els establiments no podran obrir més enllà de dijous. L'administració potser està acostumada a fer les coses malament, però els empresaris, no", diu Xavier Guardià, portaveu de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT). “Aquest anunci de tancament comarcal ha estat un gerro d’aigua freda”, afirma Francesc Pintado, president de l’Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT).

"Indignació" o "decepció" són algunes de les parules que ha fet servir el sector de l'hostaleria per a qualificar la decisió del govern de la Generalitat a l'hora de tornar al confinament comarcal a partir d'aquesta pròxima matinada. Segons les diferents associacions i entitats del sector, aquest anunci per part de l'executiu català ha comportat "una allau de cancel·lacions" de cara al pròxim cap de setmana. "No és admissible que el dimecres s'anunciï que els establiments no podran obrir més enllà de dijous. L'administració potser està acostumada a fer les coses malament, però els empresaris, no", diu Xavier Guardià, portaveu de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT).

"Tornem als inicis, ens van donar un caramelet per Setmana Santa i ara ens fan tancar", afirma Magí Mallorquí, president de l'Associació Hotelera de la Província de Tarragona. "Això és inviable, no és com prémer un botó i ja està, som una rotació, on hi ha hotels, proveïdors, etc. Havíem comprat tot el gènere per aquest cap de setmana i ens limiten d'un dia per l'altre", lamenta.

"Tan bon punt es va saber que es tornaria al confinament comarcal hi va haver una allau d'anul·lacions per aquest cap de setmana. Som una zona de turisme familiar i d'oci. Si no hi ha mobilitat, no hi ha demanda", diu Montse Callau, empresària turística i vicepresidenta de l'Associació d'Empreses i Activitats Turístiques del Delta de l'Ebre (AEATDE).

Els hotels del territori tenen clar que la solució passa per la vacunació massiva. "Que vacunin, vacunin i vacunin, i els 11.000 milions d'euros d'ajuts no ens calen, que comprin vacunes per a tots", assegura Magí Mallorquí. Sobre aquesta qüestió, Xavier Guardià afegeix que les ajudes que han rebut fins ara "són bona voluntat" però "no serveixen per aguantar una empresa".

“La Generalitat legisla sense sensibilitat cap al sector. Es tracta d'un tancament encobert”, assegura Francesc Pintado, president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT), mentre reclama que el Govern els doni les ajudes que els va "prometre" quan hi haguessin restriccions. "Som la diana de la Generalitat des que convivim amb la covid", ha remarcat. Alhora ha lamentat assabentar-se de la notícia per la premsa, un fet que ha considerat "una altra falta de respecte".

Pintado ha destacat el greuge que els suposa un tancament tan precipitat perquè “som un sector que no treballa d'avui per demà. Hem de treure el personal dels ERTO, som dimecres i ja tenim les càmeres plenes pel cap de setmana. Què en fem dels productes?".

Notícies relacionades