La Generalitat atorga mig milió d'euros en ajuts per a la digitalització de 35 empreses

Les aportacions econòmiques s'emmarquen dins del programa ProACCIÓ 4.0 i cada empresa podia aconseguir fins a 20.000 euros

La Generalitat dona ajuts econòmiques a les empreses que es digitalitzen. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Les empreses que han rebut els ajuts Cupons d'Indústria 4.0 són majoritàriament dels sectors de moble i hàbitat (17%), logística, comerç electrònic i distribució (14%), alimentació i productes gurmet (9%) i consultoria i recursos humans (9%).

Un total de 35 empreses de les comarques tarragonines s’han beneficiat del pla ProACCIÓ 4.0 de la Generalitat de Catalunya en què es preveuen ajuts a les companyies que iniciïn la transformació digital. Així, cada empresa podia optar a una subvenció d’un màxim de 20.000 euros. En total, s’han destinat més de 450.000 euros per a la implantació de noves tecnologies com la robòtica, la fabricació additiva, el big data, la intel·ligència artificial, la realitat augmentada o virtual.

Les empreses que han rebut els ajuts Cupons d’Indústria 4.0 són majoritàriament dels sectors de moble i hàbitat (17%), logística, comerç electrònic i distribució (14%), alimentació i productes gurmet (9%) i consultoria i recursos humans (9%). Fins a 16 empreses del Montsià, el Baix Ebre i la Terra Alta han accedit a Cupons d'Indústria 4.0. Formen part del total de 490 empreses catalanes que han rebut 6,5 milions d'euros per aquests ajuts.

De fet, aquesta setmana s'ha obert una nova convocatòria que compta amb un pressupost de 2,5 milions d'euros per arribar a més de 200 noves empreses catalanes. Aquestes ajudes consistiran en fins a 8.000 euros per realitzar una diagnosi destinada a establir plans de transformació digital i fins a 20.000 euros per a la implantació d'aquests plans i la incorporació de noves tecnologies.

A Catalunya hi ha 1.111 empreses treballant en l'àmbit de la Indústria 4.0. Es tracta d'un ecosistema en creixement que ja acumula una facturació agregada superior als 5.500 milions d'euros i genera 26.400 llocs de feina. A més, un 45,5% de les empreses té menys de 10 anys de vida, el 28,5% són startups i prop d'un terç són exportadores (31,3%). La tecnologia que predomina entre les empreses que treballen amb Indústria 4.0 a Catalunya és la ciberseguretat, amb 361 operant en aquest àmbit; tot i que les empreses amb facturació més elevada són les que es dediquen a intel·ligència artificial i a internet de les coses (IoT).

Notícies relacionades