Onze instituts i vint empreses participaran a la Fira de l’FP Dual de la Cambra de Reus

L’esdeveniment se celebra el proper 4 de maig i servirà per promoure aquesta modalitat formativa

L'FP dual dóna protagonisme a les empreses en la formació dels estudiants.
Redacció / Reus

La Cambra de Comerç de Reus, amb el suport de la Cámara de España, el Fons Social Europeu i la Fundació Bertelsmann, organitza el dimarts 4 de maig la tercera edició de la Fira d'FP Dual, la gran trobada de tots els actors que treballen per fer possible aquesta modalitat formativa de present i -sobre tot- de futur. L'acte, que s'organitza en format virtual, permetrà que els participants s'aproximin de manera àgil a diverses realitats vinculades a l'FP DUAL, amb un programa d'activitats en paral·lel.

A la Fira hi seran presents, amb el seu propi estand virtual, onze instituts representant a totes les comarques que formen part del territori de la corporació, que inclou les comarques del Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, i també vint empreses que disposaran del seu espai per presentar la seva activitat en aquest àmbit. També hi seran presents els Departaments d'Ensenyament del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Pel que fa al programa paral·lel d'activitats el visitant podrà assistir a les sessions "Com incentivar a les Pimes a fer Dual" per sensibilitzar a les empreses sobre el potencial d'aquesta modalitat formativa; "Que faig? Doncs....Faig Dual!" per orientar a alumnes i escoles cap a l'FP Dual; la taula rodona que permetrà conèixer diversos casos d'èxit amb el testimoni d'alumnes dels instituts participants; i, finalment, la sessió pràctica "Com comunicar eficaçment l'FP Dual des dels centres educatius" amb estratègies per millorar la comunicació en aquest àmbit.

El President de la Cambra de Reus, Jordi Just, ha destacat la importància de la convocatòria a l'hora de posar en valor l'FP DUAL i, de manera ben especial, als seus protagonistes. Pel President de la corporació "el més enriquidor d'aquesta experiència és comprovar com el compromís amb l'FP DUAL que ha liderat la Cambra de Comerç, amb la complicitat d'altres actors entusiastes com la Fundació Bertelsmann, es materialitza en convocatòries on podem veure clarament els innegables avantatges d'aquesta modalitat formativa".

Per la seva part en Francisco Belil, vicepresident de la Fundació Bertelsmann, ha assenyalat: "En aquest esdeveniment constatem la necessitat de seguir impulsant aquest model per dinamitzar l'ocupació juvenil i la competitivitat de les nostres empreses. Gràcies a la col·laboració d'organismes com la Cambra de Reus, facilitem a les pimes i gremis del territori la incorporació i formació d'aprenents per garantir una millor inserció laboral".

Les inscripcions per participar a la fira, que es realitzarà en horari de matí, es poden formalitzar a la pàgina web de la Cambra www.cambrareus.org.

Notícies relacionades