La primera edició del programa Genius forma vuit joves sense feina

Es tracta d'un projecte de formació en la gestió de projectes europeus impulsat per la Diputació de Tarragona

Els participants juntament amb la presidenta de la Diputació. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Els primers joves participants del programa GENIUS van iniciar la seva estada a Brussel·les a l'octubre, on durant cinc mesos han rebut una experiència complementària a la seva formació en matèries relacionades amb el turisme, l'eficiència energètica i la sostenibilitat o la gestió dels assumptes europeus d'interès per a la demarcació de Tarragona, entre d'altres.

Un total de vuit persones aturades han finalitzat la seva formació dins del projecte Genius de la Diputació de Tarragona. Es tracta d’un projecte que consisteix a treballar cinc mesos a una entitat o institució a Brussel·les i un sisè mes a una administració pública de la demarcació de Tarragona. El programa s'adreça a joves aturats amb estudis superiors (titulats universitaris, amb un Cicle Formatiu de Grau Superior o un certificat de professionalitat nivell 3) que reben un ajut econòmic mensual per fer front a les despeses de la seva estada professional.

L'objectiu de Geniues era fomentar la formació i inserció laboral de persones aturades en sectors estratègics i d'interès, com la gestió de projectes europeus. “En els darrers anys hi ha hagut un creixement sostingut de la migració de talent jove altament qualificat i detectem la necessitat que hi hagi línies de suport que millorin les condicions per consolidar el capital humà en el nostre entorn i fer més competitives i innovadores les empreses i institucions de la demarcació”, diu Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona.

Els primers joves participants del programa GENIUS van iniciar la seva estada a Brussel·les a l'octubre, on durant cinc mesos han rebut una experiència complementària a la seva formació en matèries relacionades amb el turisme, l'eficiència energètica i la sostenibilitat o la gestió dels assumptes europeus d'interès per a la demarcació de Tarragona, entre d'altres. Les entitats que els han acollit han estat l'Agrupación de Producción Interada Galpagro, ASUFIN, Chilean Chamber of Commerce, L'Ecole Européen de Brusel·les IV, l'European Association of Development Agencies, Finnova i PropTech House VZW. El coneixement adquirit l'han pogut aplicar després durant la seva estada a un ens local de la demarcació de Tarragona. La Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Baix Penedès i l'Ajuntament d'Ascó han estat les institucions receptores en aquesta segona fase del projecte.

Notícies relacionades