REDESSA proposa les seves receptes per impulsar el creixement econòmic

L’impuls a sectors com el TIC, l’agroalimentari o els esdeveniments, algunes de les prioritats

La presentació del full de ruta de REDESSA.
Redacció / Reus

REDESSA ha presentat el seu full de ruta de 8 eixos estratègics que tenen com a finalitat fomentar el creixement econòmic al territori. Una estratègia que posa el focus en la innovació, molt en particular en sectors com el TIC i l'agroaliimentari.

En l'àmbit del sector tecnològic, des de REDESSA aposten per crear un laboratori d'innovació (Innolab) on desenvolupar estratègies i mètodes que fomentin la innovació, la transformació i la competitivitat de les empreses. També es marca l'objectiu de fomentar dinàmiques innovadores en la gestió dels recursos de REDESSA: nous usos per als espais disponibles, noves maneres de gestionar els equips, noves relacions entres les empreses que formen part de la "comunitat" de REDESSA, etc.

Una línia de treball que té com objectiu el creixement del Parc Tecnològic del Tecnoparc  i la consolidació d'un ecosistema empresarial que ajudi a captar noves empreses i faci créixer les existents, amb aquests dos sectors com a principals protagonistes. I això, treballant el catàleg de serveis de valor afegit per a les empreses instal·lades a REDESSA, impulsant el market place intern, el networking o les rondes finançament.

En l'àmbit del sector TIC, es proposen eines com: la Incubadora TIC; l'ús de la realitat virtual i augmentada en el dia a dia de firaReus; la implantació del 5G al Tecnoparc; i l'ampliació del catàleg de serveis per al sector TIC.

Pel que fa al sector agroalimentari i nutrició, REDESSA vol generar sinergies per fomentar la creació d'un clúster empresarial que posicioni la ciutat i la Catalunya Sud en l'àmbit de l'alimentació humana i animal, amb la finalitat de captar noves empreses i de generar nous serveis en un sector que aplega 70 empreses al Camp de Tarragona amb més de 4.000 treballadors i una facturació de més de 1.800 milions d'euros.

REDESSA també es marca com a objectiu potenciar els esdeveniments a mida de les empreses amb opcions personalitzades per a cada client i cercant productes que ajudin a les empreses a enfortir-se i recuperar-se del context actual. També es volen prioritzar les fires que generin impacte econòmic i social. I ampliar els serveis vinculats a l'acompanyament de noves empreses que vulguin establir-se a la ciutat per facilitar el procés d'aterratge.

Nova imatge corporativa

REDESSA ha presentat una nova marca que transmet aquests nous valors d'innovació, impuls, transformació i acompanyament per al creixement de les empreses. Aquesta nova marca potencia el nom de REDESSA, i serveix també per homogeneïtzar els noms dels centres d'empreses. Així, els centres d'empreses passaran a dir-se:

  • REDESSA VIVER (anteriorment REDESSA 1). El centre d'empreses del camí de Valls està centrat en emprenedors i startups.
  • REDESSA TECNO (anteriorment Tecnoredessa). L'edifici Tecnoparc està destinat a empreses tecnològiques.
  • REDESSA CEPID.
  • REDESSA NAUS (anteriorment REDESSA 2).
  • REDESSA SÒL (anteriorment REDESSA 3).

Notícies relacionades