Els productes de proximitat, protagonistes de l’edició especial KM 0 del Gastrotour a Salou

L’Ajuntament i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Salou organitzen el certamen, sota el patrocini de Cervesa San Miguel Magna i Torelló Viticultors

La ruta gastronòmica tindrà lloc del 17 al 27 de juny, als 37 restaurants participants.
Redacció / Salou

Aquesta nova edició del Gastrotour pretén posar en valor l'àmplia varietat i qualitat de les degustacions que es presenten, i, enguany, té, com a principal objectiu, promocionar els productes de proximitat.

La ruta permetrà tastar 30 degustacions, pel preu de 5 euros; així com gaudir de fins a 8 menús degustació de 5 plats, per 25 euros. Ambdues opcions aniran acompanyades d'una cervesa Magna San Miguel, o una copa de vi o cava, de Torelló Viticultors, ambdós patrocinadors de les jornades.

En el seu discurs, l'alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme de Salou, Pere Granados, ha destacat que "A Salou, venim treballant, de forma conjunta amb el sector privat, especialment, amb l'AEH Salou, per tal de canviar la imatge que es tenia de Salou, i ho hem aconseguit trencar, ja que, actualment, el municipi compta amb una gastronomia d'alta qualitat, acompanyada d'uns establiments molt actuals i amb un bon servei".

El President de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria (AEH) de Salou, Pep Moreno, ha manifestat que "aquesta nova edició és un pas endavant en la gastronomia de Salou, per recuperar sensacions i la normalitat, així com per reprendre les 10 jornades que vam presentar i no es van poder dur a terme, atesa la pandèmia".

Ha afirmat, "ens hem de sentir orgullosos del fet que som en una zona privilegiada, a nivell mundial, ja que tenim bons productes, un clima agradable, magnífics llocs per anar a passejar i grans restaurants per anar a menjar".

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha explicat que "hem aconseguit que el Gastrotour es consolidi com una ruta gastronòmica de gran qualitat i distingida" i ha destacat que "cada edició, la dotem d'un contingut diferent, enguany, donant rellevància als productes de Km 0",

Així mateix, el representant sommelier de Torelló Viticultors, Joan Ferrés, ha assenyalat que els establiments participants "oferiran aquest escumós corpinnat 'Especial Costa Daurada', de la collita 2015, 100% ecològic i també, es podrà gaudir del vi blanc DO Penedès, Malvarel·lo, de la collita 2020, 100% ecològic".

Per últim, el cap de vendes d'hostaleria Nordest de Magna San Miguel, Manel Grau, ha dit que "teniu una molt bona oportunitat per potenciar la destinació a través de la gastronomia, i la implicació de tot el sector és la base per poder aconseguir-ho".

Els establiments participants en l'elaboració de degustacions són: 4R Casablanca; 70S & 80S American Diner; Asador Córcega; Bamboo; Boca Boca; Braseria l'Estació; Broodje Van Kootje; Creps & Nata; D'Albert; El Aljibe; Famous Daves; Heineken House Salou; House of Illusion; La Barca; La Nonna; La Sal; Lunattic Salou; Malapecora; Maradona; Mendebal; Mesón del Segoviano; Moss; Mur Mur; Noa Taverna; Nova Palmera; Pizzeria Sapri; Rock & Grill; Sexycat; Steakhouse Gaucho; i Sushi Kai Salou.

D'altra banda, participen amb els seus menús degustació els següents restaurants: Boquet Restaurant; Castillo de Javier; Cook & Travel; El Galeón; La Venus de Pepe; Mendebal; O Xantar i Taverna El Totxo.

Aquesta edició KM 0 també compta amb la versió adaptada als més petits de la casa, la BabyTour, en tres restaurants participants: Asador Córcega, Creps & Nata i Cook & Travel.

Es lliuraran tres distincions: la millor degustació; la degustació amb els millors productes de proximitat; i la degustació més original. Les persones que tastin les degustacions, podran votar a través del codi QR del programa, o bé del següent enllaç (FES CLIC AQUÍ).

Les degustacions i menús que ofereixen els 37 establiments es poden consultar a la pàgina web www.aeht.es/jornades-gastronomiques/ i també a la web municipal de l'Ajuntament de Salou, www.salou.cat

Notícies relacionades