Marina Cambrils obre portes amb la primera oferta del litoral català dedicada exclusivament al xàrter nàutic

La impulsa BeCharter, del grup Hermanos Guach, amb una inversió de 535.000 euros i l’objectiu de 30.000 usuaris l’any

Marina Cambrils crearà 50 llocs de treball i aproparà la nàutica a múltiples perfils d’usuaris a través d’una proposta aglutinadora de serveis nàutics accessibles.
Redacció / Cambrils

El Port de Cambrils ja compta amb una nova infraestructura portuària orientada a la dinamització del turisme nàutic i de la nàutica de base. Es tracta d'una proposta multiservei que permet la realització d'una gran quantitat d'activitats al mar per a tota mena d'usuaris, com el lloguer d'embarcacions, la pràctica d'esports i d'altres activitats nàutiques d'esbarjo.

La nova marina, que vol ser un punt de referència del litoral català, ofereix diverses fórmules que permetran la desestacionalització del turisme i la socialització i l'impuls de la nàutica. Un canvi d'orientació que convida a la ciutadania del territori a viure de cara al mar, participant de la vida nàutica, amb un model totalment vinculat al lloguer d'embarcacions (xàrter nàutic) i a la contractació de serveis per ús, i no tant a la propietat d'amarratge i embarcació.

Marina Cambrils és un model pioner a Catalunya que s'emmarca en les línies estratègiques del Pla de ports Horitzó 2030 i que podria fer-se extensiu a d'altres ports catalans en els propers temps. Amb aquest model de gestió de xàrter es vol incrementar l'activitat nàutica i, en conseqüència, dinamitzar també el teixit vinculat directa o indirectament a aquesta.

Les noves instal·lacions, una dàrsena flotant formada per 45 amarratges que acullen diferents tipologies d'embarcacions de fins a 15 metres d'eslora i un complet centre de serveis ubicat en tres mòduls de fusta lleugers, preveuen l'atracció de fins a 30.000 usuaris. Aquest fet generarà 50 llocs de feina i dinamitzarà l'economia de la ciutat, destacant el comerç i la restauració. L'impacte econòmic dels usuaris de la nova marina de xàrter es calcula que pot suposar fins a 37 milions d'euros de forma indirecta pel territori.

El gerent de Marina Cambrils, Antoni Subirana, explica que "volem posicionar Cambrils com l'impulsor d'una nàutica oberta a tothom, amb una oferta diversificada de serveis accessibles els 365 dies de l'any, capaç d'atreure més turisme nàutic nacional i internacional de qualitat, a més d'aportar valor real a la gent d'aquí".

Oferta d'activitats nàutiques durant tot l'any

Apropar i fer accessible la nàutica a tota la ciutadania és un dels objectius principals de la proposta de Marina Cambrils. En aquesta línia, del 15 al 21 de juny més de 200 escolars realitzaran activitats de paddle surf i kayak. A més, s'han previst diferents programes i ofertes que incideixen en la pràctica nàutica més enllà de la temporada d'estiu, així com fórmules per accedir al mar sense necessitat de llicències per navegar i amb preus assequibles. Per exemple, el nou centre de serveis nàutics oferirà des d'un Club de Navegació, que permetrà sortir a navegar uns dies al mes i gaudir del mar a través d'una quota, fins a fórmules de lloguer econòmic per a embarcacions petites que no necessiten títol de patró. També, s'oferiran diferents abonaments per navegar o dur a terme activitats amb embarcacions de tota mena: velers, motores, motos d'aigua, kayaks, embarcacions de pesca, artefactes flotants...

En línia al foment de la nàutica, Marina Cambrils comptarà també amb "programes d'hivern" per a diferents perfils d'usuaris, com escoles (setembre-juny) o grups d'empreses, i una Escola Nàutica orientada a qui vulgui iniciar-se i/o professionalitzar-se en el món de la navegació. Segons Subirana "volem que el Port de Cambrils i el mar siguin percebuts com un actiu proper, accessible i al servei de tots els ciutadans que demanen viure més de cara al mar". Tot plegat "ho durem a terme a través de serveis de xàrter nàutic de qualitat, gràcies a operadors als quals exigim uns estàndards imprescindibles per formar part de Marina Cambrils" afegeix.

Aquest centre aglutinador de serveis nàutics, que s'emmarca de ple en les línies estratègiques del Pla de ports Horitzó 2030, ha implicat una inversió de 535.000 € i és fruit d'un concurs públic impulsat per Ports de la Generalitat que té en concessió BeCharter per un període de 15 anys, empresa que forma part del grup cambrilenc Hermanos Guasch. El CEO d'aquest, Rodolf Guasch, explica que "estem davant l'oportunitat de transformar Cambrils en un pol d'atracció turística únic a la costa catalana posicionant-nos, gràcies a la diversificació de serveis, en línia a altres destinacions europees de primer nivell".

Notícies relacionades