L'Ajuntament de Reus afirma que Aena dona suport a l'estació d'alta velocitat a l'aeroport

El consistori demanarà una reunió amb Adif i el ministeri de Transports per accelerar el projecte

Redacció / Reus

L'Ajuntament de Reus ha exposat aquest dijous "l'interès d'Aena" perquè l'aeroport de Reus tingui una estació d'alta velocitat, segons va exposar als representants del consistori el president d'Aena, Maurici Lucena, en una reunió celebrada aquest dimecres. Reus confia en què l'estació intermodal tiri endavant malgrat l'anunci del govern espanyol que atura la inversió de 1.700 milions d'euros per amplicar l'aeroport del Prat, dues inversions que es van anunciar en paral·lel a començaments d'agost.

Membres de la corporació municipal es van trobar dimecres amb el president d'Aena, Maurici Lucena, el director general d'Aeropuertos, Javier Marín, i la directora de Planificació Aeroportuaria i Control Regulatori, Elena Mayoral, per abordar qüestions vinculades a la infraestructura reusenca. Segons l'Ajuntament de Reus, Aeina també s'hauria compromès a mantenir les inversions previstes per als propers anys per valor de 31 MEUR. L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, demanarà una reunió amb Adif i el ministeri de Transports per accelerar el projecte i fer un seguiment de l'estudi que definirà la ubicació de l'estació.

L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha celebrat que Aena "consideri que impulsar una estació contribuirà a la captació de nous vols i a millorar el posicionament de l'aeroport". "Avancem en infraestructures amb la voluntat d'impulsar projectes que contribueixin a potenciar aquesta àrea metropolitana que també liderem", ha afegit.

La vicealcaldessa, Noemí Llauradó, ha posat en valor que "som on som gràcies al treball conjunt i a la voluntat àmplia de tots per tal que aquest projecte sigui una realitat el més aviat possible". Llauradó ha defensat el posicionament del Govern de Reus de "treballar per un país en xarxa amb uns aeroports ben connectats".

En representació reusenca i com a integrants de la Comissió d'Infraestructures de Reus, a la trobada hi van ser l'alcalde, la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui; el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just; i la diputada socialista al Congrés, Sandra Guaita.

Notícies relacionades