PIMEC recull les reivindicacions de les pimes del Baix Camp

Antoni Cañete, president de la patronal, demana en una conferència a El Círcol de Reus més polítiques en favor del teixit empresarial

Redacció / Reus

El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha iniciat avui al Círcol de Reus una gira d'activisme empresarial que recorrerà diferents punts del territori català amb l'objectiu de compartir les inquietuds i necessitats de les pimes i les persones autònomes, per tal de definir les prioritats de la patronal per als propers anys.

Sota el títol 'Reactivem-nos', la patronal organitza aquest tour que pretén trobar solucions per superar la crisi i propiciar el creixement empresarial del territori, tot contribuint a la reactivació econòmica del país. "Les vostres inquietuds i necessitats definiran les prioritats i l'estratègia de PIMEC i ens ajudaran a dissenyar accions i mesures que reclamarem als governs i poders legislatius", ha assegurat Cañete.

Durant la trobada d'avui amb empresaris i empresàries del Baix Camp,  el president de PIMEC ha explicat el motiu de l'activisme empresarial: "volem situar les pimes en el pont de comandament, per tant, hem d'estar a tots els llocs on es prenen les decisions que afecten la petita i la mitjana empresa. Si no ho fem, uns altres decideixen per nosaltres i, per tant, no podem garantir que sempre es legisli pensant primer en els més petits. Només si estem en el pont de comandament, podrem aconseguir normatives justes i equitatives per competir en igualtat de condicions, ser viables i competitius i, per tant, propiciar el creixement econòmic del país".

A petició del públic assistent, el president de PIMEC també ha parlat d'alguns dels temes que més preocupen al teixit empresarial de la comarca com el preu de l'energia, el finançament, els fons europeus Next Generation. Finalment, ha reflexionat sobre els canvis que s'estan produint al món i ha definit el moment actual com un "canvi d'era, en la qual serà necessària una mirada d'un capitalisme més inclusiu, en què la columna vertebral serà la gestió de la productivitat".  

La trobada d'avui ha estat la primera de Gerard Pagès com a president de PIMEC Baix Camp. "Ser de PIMEC em fa sentir igual d'orgullós que ser de Reus", ha assegurat durant la benvinguda de la sessió. Per la seva banda, el president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta, ha ressaltat "la projecció del territori", tot destacant el caràcter i l'empenta de l'empresariat de Reus i del Baix Camp.

Amb motiu del recent relleu a la presidència de la Comissió Executiva de la patronal al Baix Camp, PIMEC ha volgut retre homenatge al president sortint, José María Caballero, per la seva implicació i tasca durant els 12 anys que ha estat al capdavant de la delegació.

El president de PIMEC també ha fet un recorregut per diferents empreses i entitats del territori al llarg del matí, acompanyat per una representació de l'entitat al Baix Camp. Han visitat Canal Reus, l'Areroport de Reus, l'empresa Andrés Pintaluba, la Cambra de Reus i Casa Navàs.  

Notícies relacionades