La Fira Marítima de la Costa Daurada tornarà a Cambrils els dies 13, 14 i 15 de maig

La 13a Fira Marítima de la Costa Daurada reunirà una cinquantena d’expositors i un ampli ventall d’activitats pensades per a tots els públics

Redacció / Cambrils

La 13a Fira Marítima de la Costa Daurada tornarà a Cambrils del 13 al 15 de maig amb energies renovades després de dos anys d'ajornament per motius de seguretat a causa de la pandèmia. A deu dies per donar inici a la FMCD, són ja cinquanta-un els expositors confirmats, trenta-un d'ells especialistes del sector nàutic.

Les xifres posen de manifest l'increment d'expositors respecte anteriors edicions i la professionalització d'una Fira convertida ja en referent per al sector nàutic i els seus aficionats. La Fira amplia l'espai habitual cobrint la totalitat del frontal marítim. Les empreses especialitzades del sector nàutic hi seran presents amb les darreres novetats i ocuparan l'àrea dels pantalans a peu de port, mentre que al Passeig Marítim s'instal·laran els expositors d'àmbit gastronòmic, comercial i d'artesania.

Així mateix, al llarg dels tres dies del certamen es desplegarà un intens programa d'actes que inclou activitats com sortides en vela lleugera, creuer i rem; batejos d'esports nàutics o demostracions de salvament i seguretat a l'aigua o tallers. A l'Espai del Coneixement de la Fira s'han programat també xerrades i conferències de diversos expositors i professionals que permetran aprofundir més en la història de la nàutica i l'especial atenció a la cura dels mars i oceans i la pràctica d'una nàutica sostenible, respectuosa amb el medi ambient i que contribueixi a la salut i el benestar de les persones.

El Club Nàutic Cambrils i l'Ajuntament de Cambrils, organitzadors de l'esdeveniment, esperen superar el nombre de visitants de la darrera edició

Entre les xerrades previstes hi ha també la del meteoròleg Enric Agud, que parlarà sobre els fenòmens a tenir en compte al Mediterrani durant a la primavera. Una de les cites destacades dins la Fira serà l'acció solidària Swim For ELA, 23 quilòmetres en aigües obertes que els nedadors i nedadores de Malalts d'Aigua i Upside Down Challenge duran a terme el 15 de maig. Una travessa per equips que recaptarà fons per la investigació al voltant l'ELA i que sortirà del port de Calafat amb arribada al port del CNCB, des d'on es podrà participar en diferents accions solidàries i compartir l'emoció de l'arribada.

En la seva 13a edició, el Club Nàutic Cambrils i l'Ajuntament de Cambrils, organitzadors de la FMCD, mantenen el seu compromís de fer del certamen un aparador de negoci imprescindible per als professionals del sector nàutic, així com un pol d'atracció turística i de negoci per Cambrils i el seu entorn.

En la presentació de la Fira Marítima de la Costa Daurada en roda de premsa, el President del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú, ha remarcat que "és imprescindible que aquesta Fira sigui una plataforma potent per als expositors especialitzats, per als aficionats i per Cambrils; a la vegada que obrim el port de Cambrils a totes aquelles persones que tenen la sensibilitat de descobrir aquest món". Per la seva banda, l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha destacat que "La Fira ha fet un salt endavant en expositors i qualitat i és ja referència al calendari d'esdeveniments de Cambrils". Finalment el regidor de Promoció de Ciutat, Juan Carlos Romera, ha posat en valor l'impacte econòmic de la Fira pel municipi.

Notícies relacionades