T-Systems incorpora els primers programadors junior formats per Techma Business School i la Fundación Esplai

Són els alumnes que han superat la primera edició d’un ‘bootcamp’ creat per donar resposta a la demanda de professionals d’aquesta multinacional tecnològica

Redacció / Reus

El 30 de juny es va clausurar la primera edició del programa de formació per a joves desocupats en el que col·laboren Techma Business School, la primera escola de negocis de la demarcació de Tarragona, T-Systems, empresa tecnològica amb centre operatiu a Reus, i la Fundación Esplai, entitat que treballa en l'àmbit de la inclusió social des de l'acció socioeducativa.

Un total de 17 alumnes han presentat el seu projecte de final de curs i han rebut el corresponent diploma. I el que és més important, un cop superada aquesta formació, queden a disposició de T-Systems i d'altres empreses tecnològiques per optar a un lloc de feina qualificat a un sector en creixement en el que hi ha una elevada demanda de professionals formats. Aquesta tendència fa preveure que la inserció laboral dels alumnes que superen aquest programa serà molt elevada, per sobre del 80%.

El 4 de juliol va començar la segona edició i ja n'hi ha una de prevista per al setembre, amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, que se suma a la iniciativa. Aquests cursos són gratuïts i tenen una càrrega formativa de 300 hores. Les persones que els superen obtenen la qualificació de programadors junior en Java i Angular.

Per la seva banda, David Oliva, de T-Systems, ha valorat molt positivament "aquestes iniciatives que donen l'oportunitat als més joves d'accedir a un sector que, només en l'últim any, ha augmentat la demanda de professionals casi un 7% i la seva taxa d'atur és de tan sols el 3%". Oliva també ha destacat que "els alumnes que realitzin aquests cursos podran completar la seva formació a les nostres instal·lacions de Reus, estar en contacte amb la realitat laboral i arribar a formar part d'una gran empresa multinacional com T-Systems".

La directora general de Techma Business School, Alba Campos, ha explicat que "som una escola de negocis enfocada a la tecnologia i la digitalització i, en aquest sentit, el sector TIC és estratègic per a nosaltres, per això poder donar resposta a les necessitats d'una empresa com T-Systems col·laborant amb un partner amb l'experiència de la Fundació Esplai i el suport empresarial de la Cambra de Reus, té un gran valor per a nosaltres".

Des de la Fundació Esplai, Joel Ferrer, considera que "aquesta col·laboració ens permetrà que persones desocupades puguin postular a posicions laborals de qualitat, amb sous per sobre de la mitjana i possibilitat de desenvolupament en un sector cada cop més important al territori".

Notícies relacionades