La Ganxet Pintxo de Tardor 2022 comptarà amb 33 creacions gastronòmiques

L’esdeveniment se celebra entre el 3 i el 13 de novembre

Redacció / Reus

La Terrassa Gaudí, un dels establiments que s'incorpora enguany a la ruta de tapes, ha estat l'escenari, aquest migdia, de la presentació de la Ganxet Pintxo de Tardor 2022 que es desenvoluparà del 3 al 13 de novembre. Una ruta que arriba a la vintena edició, després d'onze anys de trajectòria, havent-se consolidat com un dels operatius de dinamització de referència al país. Una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, patrocinada per Estrella Damm i amb el suport de l'Ajuntament de Reus.

En total hi participen trenta-tres establiments, dels quals un 15% s'incorporen novament amb relació a la darrera edició. I els seus responsables han rebut l'assessorament de la xef Eva Hausmann que novament, per tercera edició consecutiva, ha participat en tots els processos d'acompanyament que s'han realitzat en aquesta edició, i que van cristal·litzar en la sessió fotogràfica realitzada el passat 6 d'octubre al Mercat Central.

El resultat final, que podran descobrir els clients que facin la ruta, són trenta-tres creacions on els productes locals de qualitat, vinculats a la nostra realitat territorial, hi tenen un pes específic molt important. Les tapes es podran adquirir al preu habitual de 3,5 euros i, com sempre, s'acompanyaran del quinto o la canya d'Estrella Damm, la cervesa de l'empresa patrocinadora que des de la primera edició ha fet seu l'esperit d'aquesta ruta ganxeta.

Una ruta 100% digital

Una de les grans novetats d'aquesta edició és la supressió de la tradicional guia en paper de la ruta. L'organització entén que després d'onze anys de trajectòria, i de vint edicions fetes, calia fer una aposta decidida per la sostenibilitat i el respecte mediambiental com pot ser l'eliminació de la difusió en paper considerant el gran nombre de recursos naturals que cal destinar per la seva fabricació. Per aquest motiu la divulgació de la ruta es farà 100% digital. Els clients podran accedir a tota la informació a través de l'App de Gastronosfera i també a la pàgina web gastronosfera.com.

En tots els elements visuals a les xarxes socials de la Ganxet Pintxo es podrà accedir al codi QR que permet descarregar-se l'aplicació. A més Gastronosfera permet geolocalitzar els establiments participants. Això farà molt més fàcil ubicar-los i desplaçar-se d'un lloc a l'altre de manera precisa.

Com és habitual els clients de la ruta tindran l'oportunitat de votar les millors tapes de la GP. Una votació que servirà per determinar els guanyadors dels tres premis populars. Tots els que emetin el seu vot participaran en el sorteig d'un àpat per a dues persones en un dels restaurants Estrella Michelin de la demarcació de Tarragona. En paral·lel el jurat professional decidirà quins són els tres guardonats en la seva categoria.

El cartell d'establiments distingits es completarà amb el premi que atorga Estrella Damm a la tapa que millor marida amb la cervesa; el premi Ganxet Llengua que el Centre de Normalització Lingüística, que també s'encarrega de la correcció de la guia, lliurarà a l'establiment amb més sensibilitat per la llengua catalana a partir de les votacions dels participants; el premi especial Gremi de Forners amb el que l'entitat distingirà la tapa elaborada amb el millor pa de forner artesà d'aquesta edició; i finalment el premi Ciutat de Reus que l'Ajuntament de Reus lliurarà, per primera vegada, amb motiu d'aquesta vintena edició, i que voldrà reconèixer la qualitat de la tapa i el vincle de l'establiment amb la realitat ciutadana.

Com sempre la Ganxet Pintxo manté la seva voluntat d'implicar-se en la realitat ciutadana. I per aquest motiu en el decurs de l'acte inaugural, previst pel dijous 3 de novembre a l'espai Llotja, es reconeixeran dues realitats.

D'una banda, la Colla Gegantera de Reus. La Ganxet Pintxo s'ha sumat al finançament dels populars MANOTES que seran els encarregats d'inaugurar la ruta en l'acte que es realitzarà el dijous 3 de novembre a la Llotja.

I, de l'altra, el programa de Gestió Alimentària Responsable que desenvolupa l'Ajuntament de Reus, per a la recuperació d'aliments frescos i cuinats per a persones amb pocs recursos econòmics a Reus.

Aquest és un programa que va néixer gairebé en paral·lel a la Ganxet Pintxo ara fa deu anys i que ha crescut com ho ha fet la ruta. Per això la GP també se sumarà a l'acte de difusió de la festa que es farà el dissabte 12 de novembre al Pallol i on se serviran tapes elaborades amb aliments recuperats amb el programa.

Notícies relacionades