Saül Garreta pren possessió com a president del Port amb una aposta pel consens i la sostenibilitat

El nou president diu sentir-se "còmode" amb la ZAL i que s'ha d'estudiar el futur del turisme de creuers

Saül Garreta (a la dreta) amb el president sortint, Josep M. Cruset, i el conseller de Territori, Juli Fernández.
Redacció / Tarragona

Saül Garreta s’ha presentat en públic com a president de l'Autoritat Portuària de Tarragona aquest dijous. En un acte institucional en el qual hi han estat presents el president sortint, Josep Maria Cruset, i el conseller de Territori, Juli Fernández, Garreta va defensar els projectes engegats pel seu predecessor i va fer una aposta pel consens amb el territori i la sostenibilitat. "L'emergència climàtica s'ha de tenir en compte a l'hora de prendre qualsevol decisió", va assenyalar. Respecte projectes com la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) ha dit sentir-s'hi "còmode" mentre que amb el futur del turisme de creuers ha estat més prudent i ha assegurat que se l'ha d'estudiar bé abans de posicionar-se.

Garreta va defensar el Port "com a motor de moltes coses" que té "un context que no és només Tarragona o Vila-seca, sinó la segona àrea metropolitana de Catalunya". El nou responsable va assenyalar que la institució ha exercit un lideratge al territori sota la batuta de Cruset i ha avançat que mantindrà una línia de "continuïtat en tots els temes que estiguin funcionant". En aquest sentit va explicar que caldrà "tenir en compte projectes de sostenibilitat ambiental i creixements econòmics sostenibles".

Per impulsar-los va manifestar que "hi ha d'haver consens" perquè "és un territori complex". "Malgrat tot aquí funcionen moltes coses, com el turisme i la indústria, que semblen antagòniques, però que conviuen", ha valorat. Entre aquests va parlar de la ZAL, dels quals ha valorat positivament la seva línia "mediambiental" i el "benefici" que suposarà per a la regió. També va avançar que incidirà en qüestions energètiques en un context de preus alts. Finalment, respecte el turisme de creuers, va ser prudent i va afirmar que vol conèixer el projecte en detall abans de pronunciar-se sobre si cal un creixement, o no. "No és un tema exclusiu del Port. És de consens i hi intervenen molts actors", va dir; però va avançar que "si és bo pel territori, tirarà endavant; si no, no".

Per la seva banda, Josep Maria Cruset va manifestar que el Port "és una organització absolutament clau pel territori i el conjunt del país" i que és "un motor econòmic i de garantia de benestar social". "Servir-la és un dels encàrrecs més grans que a un se li pot fer i que pot tenir", va comentar. Sota el seu mandat va dir que ha volgut "pensar en gran". "Pensar que tot ho tenim a l'abast i podem ser tant grans com ens proposéssim", va remarcar.

El conseller de Territori, Juli Fernández, va agrair el traspàs fet per part de Cruset a Garreta i va exposar que el Port és una institució que ha "d'ajudar a garantir la prosperitat i el benestar". "Alhora el Port contribueix a la internacionalització de Catalunya i del Camp de Tarragona i de Tarragona, és una finestra al món que volem obrir encara més i ser-ne fidels".

ImpulsCatSud anima Garreta a "seguir impulsant el creixement"

ImpulsCatSud Regió del Coneixement, associació empresarial independent i sense ànim de lucre que aplega a una cinquantena d'empreses de la demarcació de Tarragona, felicita al nou president del Port de Tarragona, Saül Garreta, i agraeix al president sortint, Josep M. Cruset, la bona feina feta al capdavant d'aquesta institució que és un dels motors econòmics fonamentals de les nostres comarques.

ImpulsCatSud valora molt positivament que en la roda de premsa de presentació del nou president hagi enumerat eixos com la sostenibilitat i la cohesió social, que formen part també de l'ideari d'aquesta associació que treballa per la competitivitat i el desenvolupament sostenible de la regió CatSud. Uns reptes en els que l'entitat estén la seva mà al nou president per explorar espais de col·laboració.

El president de l'entitat, Miquel Maria Aragonès, anima al nou president a assumir com a propis els reptes de creixement que el Port de Tarragona afronta en els propers anys: "Amb la dinàmica de creixement del sector logístic i infraestructures com el Corredor del Mediterrani, la futura Zona d'Activitats Logístiques (ZAL), el Port Sec que s'està construint a Guadalajara i les diverses connexions amb els infraestructures de la seva àrea d'influència, el Port de Tarragona té al seu davant un escenari d'oportunitats i creixement exponencial que reforçarà la seva competitivitat i el seu rol com a motor de l'economia del territori, cal seguir impulsant aquest creixement".

Notícies relacionades