L'aeroport de Reus manté 23 destinacions per aquesta temporada amb la voluntat d'assolir xifres de passatgers de 2019

L'aerolínia Vueling s'estrena a l'equipament reusenc, que recupera la connexió amb França a partir del març

Redacció / Reus

L'aeroport de Reus manté 23 destinacions aquesta temporada per assolir xifres de passatgers d'abans de la pandèmia. De moment, les sis aerolínies que operaran a l'equipament oferiran un milió de seients, majoritàriament a Irlanda i el Regne Unit. Així ho ha apuntat el director de l'equipament, Juan Crespo, qui ha celebrat la incorporació de la companyia Vueling a l'operativa d'enguany. A partir del 26 de març, es recupera la connexió amb França, concretament amb l'aeroport de París-Orly. D'altra banda, Crespo ha afirmat que la consolidació de l'aeroport del Prat com a hub intercontinental "és perfectament compatible" amb el desenvolupament de l'equipament reusenc, que té un pla d'incentius per fer-lo més atractiu per a les companyies.

L'anterior temporada, l'aeroport de Reus va registrar més de 911.000 passatgers, una xifra que va representar la recuperació del 87% d'operacions d'abans de la pandèmia. Segons Crespo, l'equipament treballa per repetir aquestes dades i fins i tot, incrementar-les. Per aconseguir-ho, l'operativa de 2023 s'estrenarà aquest març amb 23 destinacions, la majoria de les quals són al Regne Unit i Irlanda.

Es tracta de connexions amb Aberdeen, Belfast, Birmingham, Bristol, Brussel·les, Cardiff, Charleroi, Cork, Dublín, East Midlands, Edimburg, Eindhoven, Glasgow, Leeds, Liverpool, Londres-Stansted, Londres, Gatwick, Manchester, Newcastle, Palma de Mallorca, París-Orly, Shannon i Weeze. Crespo ha assenyalat que l'operativa continua oberta a sumar noves destinacions.

Una capacitat màxima de 2,5 milions de passatgers

Arribar al milió de passatgers és la xifra marcada per l'aeroport de Reus de cara aquesta temporada, tot i que la seva capacitat és de 2,5 milions de viatgers anuals. Per Crespo, assolir aquests registres depèn de les "companyies, del territori i de la demanda". En aquest sentit, ha reiterat la necessitat de desestacionalitzar la temporada.

Pel que fa a les sis aerolínies que operaran des de Reus, destaca la incorporació de Vueling, que oferirà vols a París-Orly. De fet, aquesta és una ruta amb què es recupera la connexió entre la capital del Baix Camp i França. A banda de Vueling, a partir del març l'aeroport també treballarà amb Air Nostrum, Jet2.com, Ryanair, TUI Airways i TUI Fly Belgium, amb les quals s'han consolidat destinacions com Països Baixos, Alemanya o Bèlgica.

En relació amb la consolidació de l'aeroport del Prat com a hub intercontinental, el director de l'equipament reusenc ha assenyalat que encaixa amb el seu desenvolupament. A més, ha apuntat l'existència d'un pla d'incentius amb el qual es busca ser més atractiu per a les companyies aèries amb unes tarifes "molt competitives" per operar des de Reus. Crespo ha subratllat que són les aerolínies les que escullen de forma lliure des d'on treballar.

Notícies relacionades