ImpulsCatSud analitza els reptes de les comarques de Tarragona en l’àmbit de la mobilitat sostenible

Una taula d’experts ha reflexionat sobre els nous models de transport de persones i mercaderies i les infraestructures necessàries per fer “un salt qualitatiu com a territori”

Redacció / El Vendrell

ImpulsCatSud Regió del Coneixement, associació empresarial independent i sense ànim de lucre que té com a propòsit principal potenciar la competitivitat i el desenvolupament sostenible de la regió Catalunya Sud, ha organitzat al Celler Avgvstvs Forvm, a El Vendrell, una taula d'experts sobre mobilitat sostenible de persones i mercaderies.

A la taula rodona, moderada per professor de la URV Francesc Artero, hi han participat, entre d'altres, representants d'organismes vinculats al món del transport i la logística, com el director general de la patronal FEAT, Josep Lluís Aymat; el president del lobby empresarial Ferrmed, Joan Amorós; el directiu del Port de Tarragona, Joan Borràs; o representants d'empreses com Idiada, Plana o Movertis. La introducció ha anat a càrrec de Pere Macias, coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya i ex conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat. L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha estat l'encarregat d'inaugurar la jornada.

El president d'ImpulsCatSud, Miquel Maria Aragonès, ha destacat que "ens enfrontem a un canvi de model molt important en el món de la mobilitat tant de persones com de mercaderies i és el moment de prendre decisions per definir aquest model a les nostres comarques". "Temes com les infraestructures ferroviàries i les viàries, les connexions, la possibilitat que l'Aeroport de Reus es connecti amb alta velocitat amb el de Barcelona per canalitzar part del seu creixement o les connexions intermodals al Port de Tarragona són claus per al nostre futur", ha apuntat Aragonès.

Projectes pendents com el Corredor del Mediterrani, la finalització de les obres del Coll de Lilla a l'autovia A-27, la necessitat de comptar amb més espais logístics, el desplegament dels punts de recàrrega per a la mobilitat elèctrica han estat alguns altres dels assumptes debatuts. El president d'ImpulsCatSud ha reiterat "la necessitat de comptar amb un organisme públicoprivat que canalitzi aquests projectes pendents i les idees que sorgeixen de la societat civil i que hem de ser capaços d'impulsar per corregir alguns dels dèficits que tenim i fer un salt qualitatiu".

Aquesta ha estat la tercera de les quatre taules d'experts que ImpulsCatSud Regió del Coneixement està organitzant aquestes setmanes sobre els temes clau de l'economia de la demarcació de Tarragona. La primera es va centrar en l'energia, la segona en el talent i la quarta i última posarà el focus en la necessitat de comptar amb organismes que vetllin per portar a la pràctica les conclusions que en surtin d'aquests debats d'experts.

Notícies relacionades