El Hub Foodtech & Nutrition obre la convocatòria del programa d’innovació per a empreses agroalilmentàries

L’Innolab iniciarà les sessions durant el mes de juny i proporcionarà un pla d’innovació a les empreses participants

Redacció / Reus

La jornada titulada "Ets una empresa del sector agroalimentari i vols innovar, més i millor?", que s'ha celebrat aquest dijous al Foyer Marià Fortuny de firaReus Events, ha donat el tret de sortida a la convocatòria d'empreses interessades a participar en l'Innolab, el programa gratuït d'innovació del Hub Foodtech & Nutrition. En aquesta segona edició, aquest servei està destinat només a empreses agroalimentàries de la Catalunya Sud, que estiguin interessades a millorar els seus productes, serveis o procediments.

Aquest programa d'innovació iniciarà les sessions tècniques i formatives durant el mes de juny i posteriorment, entre els mesos de juliol i octubre, es faran les mentories personalitzades. L'objectiu és que les empreses participants elaborin un pla d'innovació adaptat als seus objectius i estiguin preparades per a la seva implementació, un cop hagi finalitzat el programa.

La jornada s'ha obert amb la xerrada "Construint una cultura innovadora: palanca per a l'èxit empresarial", a càrrec de David Ventura, director de màrqueting del Grup Carinsa. L'empresa investiga, fabrica i comercialitza fragàncies i aromes per al sector agroalimentari. En la seva presentació, Ventura ha posat en valor la col·laboració d'empreses amb centres tecnològics, clústers i hubs d'empreses, Universitat, l'Administració Pública, per fomentar la innovació oberta.

Seguidament, tres empreses del territori han presentat els seus projectes d'innovació amb la finalitat de compartir experiències amb els assistents: Delafruit, especialitzada en alimentació infantil; Unió, cooperativa especialitzada en fruita seca, vi i oli; i Pintaluba, centrada en nutrició animal. Les tres han coincidit que alguns dels reptes del sector agroalimentari poden estar en la valorització dels subproductes, la gestió de residus o l'estalvi d'aigua.

La jornada també ha servit per a presentar les diferents línies d'ajuts existents a les quals poden accedir les empreses del sector agroalimentari en l'àmbit de la innovació. La delegada d'ACCIÓ, Mònica Boquera, ha destacat que la meitat de les empreses catalanes de més de 9 treballadors van fer algun procés d'innovació durant l'any passat.

Les empreses agroalimentàries interessades a participar en l'Innolab ho poden fer contactant amb REDESSA a través del correu innolab(ELIMINAR)@redessa.cat o bé, trucant al telèfon al 977 300 304.

La pròxima sessió del Hub Foodtech & Nutrition està prevista per al dia 20 de juny, i estarà centrada en la nova llei d'envasos i residus.

Notícies relacionades