El sector turístic crearà un segell per limitar l'oferta dels pisos turístics il·legals

Es vol potenciar la professionalització del servei per evitar l'intrusisme

Redacció / Salou

La Federació Catalana d'Apartaments Turístics (Federatur) vol recuperar la figura del gestor per potenciar la professionalització del servei i limitar l'oferta de pisos turístics il·legals. La voluntat és fer-ho a través d'un segell d'excel·lència, que inclogui un conjunt de requisits de qualitat, perquè tothom "jugui amb les mateixes regles", segons ha anunciat el president de l'Associació d'Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l'Ebre (AAT), Joan Calvet. La previsió és que el projecte es publiqui al DOGC a mitjans de juny i pugui efectuar-se a partir de la temporada d'estiu del 2024. Els empresaris esperen que amb aquest distintiu es freni l'"intrusisme i la il·legalitat" que ha patit el sector en els últims anys.

Donar una assistència de qualitat al client al moment de l'arribada, oferir la informació adequada i fer el registre de viatgers, entre altres, són alguns alguns dels requisits que Federatur espera que inclogui el nou segell de qualitat.

Des del sector calculen que, actualment, un 20% de les ofertes d'habitatges turístics serien il·legals. Per això, exigeixen a la Generalitat que recuperi el registre d'empreses gestores d'apartaments, perquè no tothom pugui dedicar-se al lloguer turístic.

L'anunci del primer segell d'excel·lència d'empreses gestores d'habitatges turístics s'ha donat a conèixer durant la desena Jornada de Turisme organitzada per l'AAT Costa Daurada i Terres de l'Ebre i celebrada al Teatre Auditori de Salou (Tarragonès).

La trobada ha servit per informar i debatre sobre alguns dels principals temes d'interès del sector en aspectes jurídics, consells de seguretat o tràmits de caràcter administratiu, entre altres. Una vuitantena d'associats de les comarques tarragonines, així com de les associacions de Barcelona i Girona han assistit al conjunt de ponències.

Notícies relacionades