CaixaBank, primer banc del món que utilitza el reconeixement facial en els seus caixers per treure diners

L'entitat financera reforça la seva aposta pels serveis basats en tecnologia biomètrica, després de ser pioners en el reconeixement facial per operar en banca mòbil amb terminals iPhone X

L'objectiu de la implantació de la tecnologia de reconeixement facial en caixers és oferir més seguretat a l'usuari. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Barcelona

CaixaBank s'ha convertit en la primera entitat financera del món a oferir als seus clients la possibilitat de realitzar reintegraments en els seus caixers automàtics mitjançant reconeixement facial i sense haver d'introduir el seu PIN. L'entitat ha presentat el sistema aquest dijous a Barcelona, en un acte que suposa el llançament comercial del servei per a tots els clients, amb la presència de Jordi Nicolau, director executiu de Global Customer Experience de CaixaBank, i Benjamí Puigdevall, director general de CaixaBank Digital Business.

L'objectiu de la implantació de la tecnologia de reconeixement facial en caixers és oferir una millor experiència d'usuari i una major seguretat en les operacions, ja que agilitza el procés d'identificació del client i facilita la realització de reintegraments sense memoritzar múltiples contrasenyes. CaixaBank ja té en funcionament aquest sistema de verificació en els caixers de quatre oficines Store de Barcelona, amb un total de 20 terminals. L'entitat preveu realitzar progressivament l'expansió del reconeixement facial en les seves oficines Store a partir del segon semestre de 2019.

CaixaBank ha desenvolupat aquest projecte amb la col·laboració dels seus partners tecnològics Fujitsu i FacePhi.

El sistema és pioner a nivell mundial en permetre extreure diners del caixer simplement reconeixent l'usuari a través de la imatge captada per la càmera del terminal. El caixer disposa del hardware i el software necessari per validar fins a 16.000 punts de la imatge del rostre de l'usuari.

Tot i això, el client podrà triar a cada moment la tecnologia d'identificació personal més convenient, perquè en els caixers de CaixaBank coexistiran ambdues possibilitats: identificació mitjançant reconeixement facial o identificació per PIN.

Una experiència innovadora 

El llançament d'aquest nou servei per a caixers s'emmarca dins els objectius del Pla Estratègic 2019-2021 de CaixaBank, en el qual els projectes d'innovació tenen una importància clau. Segons que afirma Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, "el lideratge tecnològic ens ajuda a donar el millor servei als nostres clients, i de forma més pròxima i especialitzada".

Jordi Nicolau ha assenyalat que aquest avançament suposa "definir una experiència de client diferent i innovadora, dins l'estratègia de CaixaBank d'evolucionar constantment cap a les noves necessitats i hàbits". 

Per la seva part, Benjamí Puigdevall ha explicat que "en el context financer actual de transformació digital, la seguretat i agilitat en les transaccions són claus i la incorporació de la tecnologia biomètrica en els caixers ofereix múltiples avantatges en aquests dos àmbits". 

Entre els principals avantatges esmentats pels usuaris, destaquen la sensació de seguretat que proporciona el reconeixement facial

El projecte d'implantació de la tecnologia de reconeixement facial s'engloba dins de neX, la nova estructura organitzativa creada recentment a CaixaBank, centrada en la transformació digital, que agrupa totes les àrees amb el focus en la relació amb els clients retail.

Entre els principals avantatges esmentats pels usuaris, destaquen la sensació de seguretat que proporciona el reconeixement facial (el 66% dels participants en l'estudi així ho van assegurar), la comoditat (important per al 19% dels enquestats) i la rapidesa de funcionament (destacada pel 15% dels clients). 

Amb el llançament del reconeixement facial en caixers, CaixaBank enforteix la seva aposta per la biometria com a tecnologia que facilita l'accés dels clients als serveis de l'entitat d'una manera més senzilla i còmoda.

De fet, al 2017, l'entitat es va convertir en el primer banc d'Espanya a incorporar la identificació per Face ID a l'iPhone X. Amb aquest servei, els clients poden accedir als seus comptes mitjançant reconeixement facial a través de la seva terminal mòbil i sense introduir altres dades d'accés.

Notícies relacionades