Torra titlla d’”autèntica vergonya” el retard d’infraestructures pendents a Tarragona

El president reivindica la gestió dels ports com un motor econòmic i social del país

El president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset; el president de la Generalitat, Quim Torra; i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; en la visita a les instal·lacions. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reivindicat l'execució d'infraestructures estatals pendents a Tarragona, com el Corredor Mediterrani i el túnel del Coll de Lilla en el darrer tram de l'A-27. Torra considera que la incertesa que plana sobre els terminis són una "autèntica vergonya" i que la manca d'aquestes infraestructures limita les oportunitats d'empreses i el creixement del Port de Tarragona.

En el marc d'una visita al Port de Tarragona, el president ha plantejat la necessitat de traspassar la gestió dels ports, que són competència de l'Estat. "Necessitem poder gestionar fins a l'últim contenidor des de Catalunya; cal avançar cap al front portuari català", ha manifestat. El president ha destacat la importància de les instal·lacions portuàries de Tarragona i Barcelona, que representen un 25% del PIB català.

Torra ha reivindicat el paper dels ports no sols com a "motor econòmic, sinó també social i de progrés de la futura República". "Si als dos ports els van bé les coses, al país també", ha sentenciat.

El president planteja la necessitat de traspassar la gestió dels ports, que són competència de l'Estat

En la mateixa línia, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha coincidit en què "darrere dels ports hi va l'economia del país". "Els ports de Tarragona i Barcelona han de fer un esforç per crear aquest front portuari català per ser un millor país, perquè representen el reequilibri i la cohesió de Catalunya", ha conclòs Calvet.

El president ha arribat a quarts de deu del matí al port tarragoní, on ha estat rebut pel president de la instal·lació, Josep M. Cruset. Torra ha mantingut una reunió de treball amb el comitè executiu de l'Autoritat Portuària, en la qual li han exposat els projectes estratègics de la infraestructura. El president també s'ha trobat amb els treballadors del port i ha recollit les seves reclamacions, que considera "justes", però ha reiterat novament que el govern català no en té les competències. Finalment Torra ha visitat les instal·lacions dalt d'una embarcació.

Notícies relacionades