Orchestra Scientific, experienciesrurals.com i CreatSens Health, reconegudes amb el Premi Talent Jove de Gresol

L'acte de lliurament s'ha fet al Teatret del Serrallo amb el ponent Mounir Zok, cofundador i director general de N3XT Sports

La foto de família dels guardonats per la Fundació Gresol. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La Fundació Gresol ha fet entrega aquest dijous al vespre dels IV Premis Gresol al Talent Jove durant un afterwork al Teatret del Serrallo, a Tarragona.

Els premiats en aquesta quarta edició dels guardons han estat les empreses tarragonines Orchestra Scientific, experienciesrurals.com i CreatSens Health, reconegudes en tres categories: Talent Tecnològic, Talent en Màrqueting i Talent Acadèmic, respectivament. Els guanyadors han estat escollits per un jurat mixt format per experts en cadascuna de les disciplines mencionades i per membres del Patronat de la Fundació Gresol.

L'acte, amb prop de 150 representants de les principals empreses del Camp de Tarragona i de joves emprenedors i empresaris, va comptar amb la participació de Mounir Zok, cofundador i director general de N3XT Sports, com a ponent convidat.

Mounir Zok, nascut a Beirut, és un apassionat de l'esport, la tecnologia, l'emprenedoria i la innovació. Compta amb més de 15 anys d'experiència en el món de l'esport en diversos càrrecs, l'últim i ha estat director de Tecnologia i Innovació del Comitè Olímpic dels Estats Units. Recentment va deixar Silicon Valley i es va establir a Barcelona, on dirigeix l'empresa N3XT Sports.

Després de l'acte d'entrega dels Premis al Talent Jove, tots els assistents van compartir un còctel de networking.

Els IV Premis Gresol al Talent Jove es van crear fa tres anys amb l'objectiu de posar en valor el talent de joves empresaris i professionals de la província de Tarragona, així com reforçar els valors del món empresarial.

Compten amb l'especial col·laboració de la URV, la Diputació de Tarragona, Fundación Ibercaja, Rabat Zaida, Autolica Tarragona, Inèdit Damm, Onda Cero, Autoritat Portuària i el Teatret del Serrallo.

Les empreses guardonades

Orchestra Scientific

És la primera spin-off de l'Institut Català de Recerca en Química, entitat vinculada a la Universitat Rovira i Virgili i establerta a Tarragona. Orchestra Scientific desenvolupa membranes per separar el diòxid de carboni d'altres gasos. Les seves aplicacions són variades; entre elles, destaca el fet de reduir les emissions de diòxid de carboni, el principal gas d'efecte hivernacle. També permet facilitar l'obtenció de biometà, una font renovable d'energia.

Tot i això, el principal avantatge de les seves membranes és que són sistemes modulars; treballen a baixa pressió i redueixen els costos d'operació. A més, més, són eco-friendly.

Experienciesrurals.com

És una empresa que té per objectiu posar en valor el ric patrimoni i la cultura de l'Alt Camp, sovint desconegut, i ho fa a través de rutes en carro i a cavall.

Ofereix excursions, visites guiades, tast de vins i productes de km0. Totes les propostes pretenen fer gaudir de la natura i els cavalls amb la família, amb nens, amb amics o en parella.

El tret diferencial és que les activitats tenen com a protagonistes el carro i el cavall, fet que aprofiten per a difondre les curiositats de l'entorn i del món dels traginers. El respecte i la cura pels animals són la base de la seva filosofia.

CreatSens Health

És una empresa constituïda a Tarragona al setembre del 2017. És una spin-off de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

CreatSens ofereix una solució basada en l'ús de sensors potenciomètrics de paper per a la determinació de creatinina i potassi, que són biomarcadors clau en el funcionament dels ronyons. Aquests sensors proporcionaran al personal sanitari una eina molt útil per a gestionar millor la informació que es pot generar en centres d'atenció primària, la consulta del metge o en el propi domicili del pacient.

CreatSens es troba en procés de desenvolupament d'una nova plataforma d'assistència sanitària per millorar el benestar de les persones mitjançant l'anàlisi descentralitzat de paràmetres bioquímics rellevants.

Notícies relacionades