La cinquena edició del Mediterranean Tourism Meeting debatrà sobre l'impuls del turisme de qualitat

La iniciativa comptarà amb la presència d’experts en l’àmbit de l’enoturisme i la gastronomia, eixos que es volen potenciar a la ciutat

La cinquena edició del Mediterranean Tourism Meeting s'ha presentat aquest dimecres. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Una jornada explorarà vies per impulsar el turisme de qualitat, la gastronomia mediterrània i l'enoturisme a Tarragona. Hi participaran experts d'aquests àmbits, que posaran sobre la taula estratègies per aconseguir-ho i analitzaran el futur del sector i les noves tendències. Un dels punts d'interès d'enguany serà la participació d'un representant del Basque Culinary Center, una institució pionera a nivell mundial creada per alguns dels xefs bascos més reconeguts internacionalment.

La cinquena edició del Mediterranean Tourism Meeting es durà a terme per tercera vegada consecutiva a Tarragona i se celebrarà el 3 d'abril al Teatret del Serrallo.

La jornada l'organitza el Patronat de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona i l'Open Energy Institute. La consellera de Turisme i presidenta del Patronat de Turisme, Inmaculada Rodríguez, ha destacat que la ciutat "ha d'impulsar aquest tipus d'iniciatives per reforçar la capitalitat turística". Rodríguez ha posat en valor les "potencialitats i valors que converteixen el territori en una destinació turística privilegiada que pot aspirar cada vegada més a la qualitat". En aquest sentit, considera que "el volum és important, però la qualitat ho és més". Per la màxima responsable del turisme a la ciutat, Tarragona és "capital del vi i podem arribar a ser de la capital de la gastronomia mediterrània".

Per la seva banda, el president de l'Open Energy Institute, Robert Moragues, ha apuntat que al seu parer la gastronomia i l'enoturisme han de ser les línies que ha de seguir la ciutat per tal de consolidar-se com a referència turística. Per aquesta raó ha manifestat que intentaran que Tarragona tingui un restaurant amb estrella Michelin.

La jornada que servirà per marcar estratègies de futur per tal de diversificar l'oferta turística i impulsar accions per captar un turisme de qualitat

Al Mediterranean Tourism Meeting també hi intervindran el responsable del Bicing de Barcelona per parlar de mobilitat sostenible, o el director general de l'agència de publicitat Ogilvy Barcelona per exposar tendències de turisme de qualitat. També hi haurà una conferència dedicada a posar de relleu l'experiència del prestigiós Basque Culinary Center, de la mà de la seva directora de Màsters, Idoia Calleja.

La finalitat d'aquest congrés és posar de manifest els nous reptes i oportunitats que té per davant el sector turístic -especialment la Costa Daurada i l'àrea Mediterrània, en general. També tractarà d'analitzar el futur d'aquesta activitat econòmica i proporcionar les claus per augmentar la seva competitivitat.

El simposi és d'inscripció gratuïta. A més, els inscrits que ho desitgin tenen l'oportunitat d'assistir a un còctel de networking opcional per intercanviar punts de vista i explorar oportunitats de negoci.

L'Hotel Imperial, el 2020

Inmaculada Rodríguez també ha esmentat que l'Hotel Imperial Tarraco, tancat per obres des del 2017, no es reobrirà fins a principis de l'any vinent, quan en principi havia d'estar operatiu per aquesta temporada d'estiu. La consellera ha assegurat que no està preocupada per aquest endarreriment i creu que "entra dins la normalitat" pel fet que "s'han hagut de fer molts treballs" de millora. Amb tot, el fet que estigui tancat per aquest estiu "no tindrà repercussió a nivell d'ocupació" a la ciutat "perquè portem dos anys molt bons i enguany tot apunta que també serà positiu".

Notícies relacionades