El II Iberica Dancesport consolida el turisme esportiu aquesta Setmana Santa a Cambrils

El campionat de balls esportius se celebrarà a Cambrils del 18 al 21 d’abril i és un dels més importants a nivell internacional

La competició difon la marca "Cambrils" tant a nivell nacional com a internacional. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Una Setmana Santa més, el ball esportiu serà el protagonista al Pavelló Municipal d'Esports de Cambrils, que acollirà amb el II Iberica Dancesport, que es consolida com un dels festivals de referència d’aquesta disciplina al país.

La competició de balls esportius a Cambrils es celebrarà del 18 al 21 d'abril de 2019 i aquest any comptarà amb diferents novetats. L'esdeveniment començarà dijous amb la celebració del Iberica Training Day, un Campus especial per a nens que s'inicien al ball esportiu on podran rebre classes particulars o en grup per part dels professors nacionals i internacionals.

L'altre novetat serà la celebració de la Festa de Ball, un esdeveniment obert al públic entre les 21:30 i les 00:30h on els assistents podran ballar a la mateixa pista on ballaran les estrelles del II Iberica Dancesport, també hi haurà exhibicions dels millors professionals de ball esportiu, animacions i altres espectacles.

Entre les competicions Top Internacionals els visitants podran gaudir de dos World Open a un gran nivell mundial, el World Open LLatins es va situar el passat any en el segon lloc amb el coeficient més alt del món i el World Open Standard entre els primers.

Aquest és un dels esdeveniments esportius més importants que se celebra al municipi i atrau a milers de persones

Un altre novetat i competició a destacar és el DSE European Children Grand Prix, que es disputarà entre dissabte i diumenge i forma part d'un circuit europeu per a nens. Entre les novetats d'aquest 2019, cal destacar la celebració del Campionat de Breaking BGirl, competició classificatòria pel Mundial de Xina, una modalitat que ja està considerada com a esport olímpic i així ho farà a les properes Olimpíades de París 2024.

També cal destacar l’International Cup Choreographic Dance el divendres 19 d'abril. Tot i que encara no estan tancades les inscripcions, ja s'hi han inscrit més de 1.100 parelles (2.200 esportistes) de 30 països diferents; que seran avaluades per 49 jutges provinents d'arreu del mon.

L’Iberica Dancesport és un esdeveniment organitzat i produït per Anada Events gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils. Les entrades es podran comprar a les taquilles a l'entrada del pavelló d'esports (majors de 12 anys, 15€, Jubilats i residents a Cambrils 8€ i nens menors de 12 anys gratis).

Aquest és un dels esdeveniments esportius més importants que se celebra al municipi i atrau a milers de persones entre participants, jutges i públic que contribueixen a la dinamització del municipi tant a nivell econòmic, com a la difusió de la marca "Cambrils" tant a nivell nacional com a internacional. Hi col·laboren diferents entitats com la FEBD (Federació Espanyola de Ball Esportiu) i la World Dance Sport Federation, així com la col·laboració dels diferents sponsors i patrocinadors.