Els 8 municipis de sol i platja més importants d’Espanya reclamen una nova definició de municipi turístic i millor finançament

S'han reunit a Salou per recordar l'important pes que tenen dins el PIB nacional i l'esforç per mantenir serveis de qualitat tot l'any

Els alcaldes dels municipis turístics. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

Salou ha estat aquest dijous l'escenari de la jornada organitzada per Alcaldes.eu i l'Ajuntament en la que s'ha celebrat la Jornada Estratègica de l’Associació de municipis turístics de sol i platja (AMT) amb el missatge de la necessitat d'aconseguir reptes de finançament per millorar la satisfacció.

Precisament, aquesta idea ha estat present al llarg de les diverses intervencions a la roda de premsa que s'ha celebrat prèvia a les jornades.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha recordat que fa poc més d'un any que s'ha creat i s'ha donat forma jurídica a l’Associació de Municipis Turístics (AMT), que recull els 8 municipis pioners en turisme que sumen 67 milions de pernoctacions cada any (Salou, Torremolinos, Benidorm, San Bartolomé-Maspalomas, Lloret de Mar, Arona i Adeje).

En aquest sentit, Granados ha manifestat que "com a municipi tenim 27.000 habitants censats; però en canvi, en temporada alta som la primera ciutat del Camp de Tarragona amb 200.000 habitants i per tant ens veiem obligats a donar bon servei a aquest volum de persones". Per això, ha conclòs que "aquesta associació neix com un espai d'intercanvi perquè aquestes destinacions aconseguim ser més sostenible i corregim el dèficit de finançament aconseguint una nova definició de municipi turístic".

El president i vicepresident de l'AMT i el president de l'Instituto Tecnológico Hotelero (ITH) han coincidit en el pes que tenen aquests municipis dins el PIB espanyol i l'esforç que han de fer per mantenir bons serveis a l'alçada del volum de visitants que reben.

Notícies relacionades