CaixaBank Hotels & Tourism i CEHAT amplien la línia de finançament per al sector hoteler a 4.000 milions d'euros

L'entitat ha tancat l'exercici 2018 amb una concessió de 89 milions de crèdit al sector hoteler de la Costa Daurada, un 25% més que l’any anterior

El director executiu de Banca d'Empreses de CaixaBank, Luis Cabanas; i el president de la CEHAT, Juan Molas. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

CaixaBank Hotels & Tourism i la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics, CEHAT, han ampliat fins a 4.000 milions d'euros la seva línia específica de finançament amb l'objectiu de continuar impulsant i dinamitzant el sector turístic i hoteler. L'acord entre ambdues entitats, que es va renovar al març de 2018 amb validesa de dos anys i contemplava 3.000 milions d'euros en finançament, suma amb aquesta ampliació 1.000 milions d'euros que serviran per continuar donant suport al sector. Aquesta línia de crèdit es canalitza a través de les 51 associacions hoteleres d'àmbit nacional, provincial, autonòmic i local en tot el territori espanyol integrades a la CEHAT, que aglutinen més de 15.000 establiments i representen 1.800.000 places.

En l'acte d'ampliació de l'acord, que s'ha celebrat a les oficines de la seu de CaixaBank a Madrid, han estat presents el director executiu de Banca d'Empreses de CaixaBank, Luis Cabanas; i el president de la CEHAT, Juan Molas. Cabanas ha destacat que "per a CaixaBank Hotels & Tourism és fonamental mantenir i incrementar el suport als nostres clients del sector hoteler, un sector que gaudeix de bona salut, com demostra aquesta ampliació de línia de finançament amb la CEHAT". Per la seva part, Molas ha celebrat “que una entitat de prestigi com CaixaBank ampliï any rere any el volum de crèdit cap a les empreses hoteleres, inequívoc senyal de la confiança que mantenen en el sector".

CaixaBank, entitat de referència en el sector turístic, ha tancat l'exercici 2018 amb una concessió de 2.200 milions de crèdit al sector hoteler, un 46% més que l'any anterior. A la Costa Daurada, durant l'any passat es van concedir 89 milions d'euros, el que representa un increment del 25%. Les xifres demostren el bon comportament de la indústria turística en aquest moment. Amb aquests resultats, l'entitat ha superat àmpliament l'objectiu que es va establir a principis de 2018 de créixer un 20% i encadena dos anys consecutius d'importants creixements en concessió de crèdit en el sector. CaixaBank Hotels & Tourism compta amb 8.930 clients del sector hotels i altres allotjaments i 5.010 milions d'euros de volum de negoci, cosa que posiciona l'entitat com un referent per a aquest segment d'empreses.

Productes especialitzats per al sector turístic

CaixaBank Hotels & Tourism té com a objectiu oferir a les empreses del sector turístic l'atenció personalitzada que necessiten, mitjançant un equip de 30 professionals que ofereixen a cada client un servei d'alt valor afegit, basat en l'excel·lència, qualitat i proximitat.

CaixaBank Hotels & Tourism posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària. La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l'especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

Segons l'informe sobre Turisme publicat per CaixaBank Research al gener, el sector turístic mantindrà una evolució positiva el 2019

El catàleg inclou un dossier de productes específics i finançament adaptat als projectes hotelers, amb una anàlisi prèvia gratuïta. A més d'assessorar en les inversions dels clients i fomentar la modernització de la planta hotelera existent, CaixaBank promou el finançament de la compra d'actius hotelers i la de projectes de nova construcció, tant en el segment urbà com en el vacacional.

CaixaBank Hotel & Tourism ha signat durant el 2018 més de 40 convenis amb federacions i associacions hoteleres, com la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT); i ha organitzat 45 trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola.

Perspectives positives per al sector

Segons l'informe sobre Turisme publicat per CaixaBank Research al gener, el sector turístic mantindrà una evolució positiva el 2019. Després d'uns anys de creixement sense precedents, en els quals l'entrada de turistes internacionals va batre rècords any rere any, prop de 82 milions de turistes internacionals van visitar Espanya el 2018, una xifra similar a la de 2017 i que, segons les previsions de CaixaBank Research, el sector serà capaç de mantenir el 2019. La principal conclusió és que el sector s'està endinsant en una etapa de consolidació de les excel·lents xifres aconseguides en els últims anys.

A més, cal destacar que, si bé el nombre de turistes s'ha estabilitzat, la despesa turística continua creixent, cosa que reforça l'estratègia del sector d'atreure un turisme de major qualitat. Així, mentre l'entrada de turistes el 2018 s'ha mantingut estable respecte a 2017, la despesa turística ha augmentat un 2,8% i la despesa diària un 6,4%, totes dues xifres molt positives.

Notícies relacionades