El turisme esportiu es consolida a la Costa Daurada per Setmana Santa

Tornejos de futbol, futbol sala, bàsquet i una competició de balls de saló garanteixen la presència d'uns 20.000 esportistes nacionals i internacionals a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda

Les competicions esportives atrauen milers de visitants. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El turisme esportiu, amb un elevat nombre d'esdeveniments i campionats nacionals i internacionals de diferents disciplines i categories, juntament amb una Setmana Santa tardana, fan preveure una ocupació alta durant les vacances de Pasqua als principals municipis turístics de la Costa Daurada.

El president de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha manifestat que "el turisme esportiu ja està plenament consolidat a la Costa Daurada".

Així, "per tercer any consecutiu milers de persones ens visiten per gaudir de l'esport a les nostres poblacions". Farriol conclou que "treballar amb les reserves dels diferents campionats esportius ens ajuda a poder-nos planificar amb temps, de manera que així podem preveure més fàcilment les necessitats dels nostres visitants, contractar el personal necessari i obrir instal·lacions amb la seguretat que tindrem clients allotjats i ben atesos".

Pel que fa a la previsió d'ocupació, Farriol ha afirmat que, "a falta de conèixer les reserves d'última hora, bàsicament, dels turistes nacionals i francesos, es garanteix una ocupació que se situarà al voltant del 85% de mitjana, aproximadament. Tot i això, les darreres nevades podrien fer que una part dels turistes vulguin aprofitar per gaudir dels últims dies de neu".

Salou i Cambrils han acollit el triatló Challenge de Salou, amb més de 1.000 participants de 40 països

Els esdeveniments esportius programats per aquestes dates de Setmana Santa a les principals poblacions de la Costa Daurada són: la Mare Nostrum Cup Easter, que inclou tres competicions de diferents esports: MNC Football (300 equips participants, del 18 al 21 d'abril), MNC Basket-Ciutat de Reus (220 equips) i MNC Futsal (70 clubs, del 3 al 5 de maig), ha batut els seus registres de participació per a la nova edició 2019, amb un total de 600 equips, gairebé, i es calcula que unes 10.000 persones pernoctaran a la destinació; el Mundialito de futbol, del 13 al 21 d'abril, amb més 300 equips de 40 països i dels 5 continents, resultant més de 5.000 participants; la Costa Daurada Cup de futbol amb gairebé 180 equips -65 d'ells femenins- que es durà a terme del 18 al 21 d'abril; el Torneig TGN Bàsquet, que celebra la 16a edició a Cambrils, del 12 al 17 d'abril, amb 79 equips i uns 1.000 participants, entre jugadors i tècnics; els dies 27 i 28 d'abril també es realitza la Football Club Barcelona a Salou i Cambrils, amb la previsió de participació d'uns 100 equips de 20 països i, finalment, del 18 al 21 d'abril es disputa a Cambrils la competició internacional de balls de saló "II Iberica Dancesport", amb més 1.000 parelles inscrites.

Cal destacar, també, que darrerament a Salou i Cambrils s'han dut a terme el triatló Challenge de Salou, amb més de 1.000 participants de 40 països -molts d'ells professionals de primer nivell-, la Gran Fondo Cambrils Park Costa Daurada de cicloturisme a Cambrils, amb més de 2.000 participants, així com la prova UCI Marathon Cup de BTT a Cambrils, amb més de 800 participants nacionals i internacionals.

A més d'aquests esdeveniments esportius, aquestes dates la Costa Daurada també acull turisme sènior procedent de l'IMSERSO

El president del Patronat de Turisme de Vila-seca, Pere Segura, ha manifestat que "enguany, tornem a tenir uns 20.000 esportistes per Setmana Santa. Per tant, ja podem assegurar que estem consolidant el turisme esportiu com un dels principals segments que ens ajuden a desestacionalitzar la temporada turística. Comprovats els grans resultats, seguirem apostant i treballant perquè aquest turisme encara creixi més". A més, afegeix que "tenim unes instal·lacions esportives de primer nivell, uns allotjaments totalment renovats, un clima benigne i fantàstiques empreses que organitzen tots aquests esdeveniments. Per tant, podem afirmar que la Costa Daurada és una de les millors destinacions del Mediterrani per al turisme esportiu".

PortAventura World, que ja ha obert la temporada, rebrà durant aquests dies els milers d'esportistes i acompanyants que prendran part a les competicions i gaudiran d'algunes de les novetats com poden ser la nova atracció Street Mission, la primera darkride de PortAventura World i l'única dedicada a Sesame Street a Europa, o el nou hotel temàtic Colorado Creek, el sisè del complex. A més d'aquests esdeveniments esportius, aquestes dates la Costa Daurada també acull turisme sènior procedent de l'IMSERSO, que es troba, actualment, allotjat en diversos establiments hotelers.

Notícies relacionades