L’Associació d’Apartaments Turístics reclama mesures contundents contra els il·legals

Els apartaments turístics reglats de la província de Tarragona han invertit uns 3 MEUR en la renovació de les seves instal·lacions

El sector treballa en la qualitat dels apartaments reglats que oferta. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'Associació d'Apartaments Turístics (AAT) Costa Daurada i Terres de l'Ebre ha denunciat que continua l'"intrusisme" al seu sector i que persisteix "sense cap tipus de control". Així, assegura que molts propietaris d'apartaments no reglats utilitzen plataformes online i altres canals com les xarxes socials per seguir operant fora de la llei.

Joan Calvet, president de l'ATT, ha fet un crit d'alerta, ja que "els Ajuntaments no fan res per evitar aquest frau i no hi ha inspeccions. Per tant, només ens queda avisar a la població que, si vol passar unes vacances sense ensurts, s'asseguri bé abans de formalitzar una reserva i només ho faci en un apartament turístic reglat".

L'Associació d'Apartaments Turístics recorda que només els apartaments reglats compleixen amb tota la normativa vigent, estan donats d'alta al registre oficial de la Generalitat, declaren els ingressos a Hisenda, recapten la taxa turística i registren els seus clients. A més, ofereixen tots els serveis que els visitants necessiten com neteja, canvi de tovalloles i llençols o seguretat.

L'AAT recorda que només els apartaments reglats compleixen amb tota la normativa vigent i estan donats d'alta al registre oficial de la Generalitat

En cas que hi hagi piscina i sigui reglamentari, hi haurà servei de socorrisme, i també es pot arribar a oferir servei de menjador. Calvet recorda que "en un il·legal, no hi trobaran res de tot això, només problemes". Calvet assegura que "en un apartament il·legal, no se sap ni quines, ni quantes persones hi estan allotjades, ni tampoc no es compleix cap norma de seguretat ni salubritat". En aquest sentit, "no s'ofereix cap mena de garantia". Així mateix, afegeix que "a més de la competència deslleial que ens fan, també creen molts problemes de convivència, perjudiquen la imatge de les nostres destinacions i especulen amb el preu".

Des del sector s'està treballant per la qualitat. Així, enguany, els apartaments turístics reglats de la província de Tarragona han invertit uns 3 MEUR en la renovació de les seves instal·lacions i serveis per oferir les màximes garanties de qualitat als visitants i fidelitzar-los. Atesa la "passivitat" i la "inacció" que mostren els Ajuntaments i les administracions, Calvet recomana als clients que si no volen tenir cap contratemps i volen gaudir d'unes vacances tranquil·les "facin la reserva d'un apartament turístic reglat a un professional o a una empresa i es verifiqui si pertany a alguna associació professional".

Reclamen que les administracions s'impliquin en aquesta problemàtica

Així, recorda que en fer una reserva cal que s'assegurin que l'establiment disposi del corresponent número de registre -i es comprovi a la Generalitat que és correcte- i recomana que no es refiïn de grans ofertes que es fan a les xarxes socials, emails o pàgines d'internet, ja que "probablement, serà una estafa".

Calvet també explica que "cada estiu ens trobem que a les nostres oficines venen famílies senceres a demanar-nos un apartament per entrar el mateix dia, perquè el que havien reservat, a través de xarxes socials o altres vies, havia resultat una estafa i ni existeix. Per això reclamem, d'una vegada per totes, que les administracions s'impliquin en aquesta problemàtica".

L'Associació d'Apartaments Turístics (AAT) Costa Daurada i Terres de l'Ebre, privada i sense ànim de lucre, es va fundar el 19 de juliol de 1977. Actualment, l'entitat representa més de 80 empreses i professionals del sector i ofereix més de 4.000 allotjaments i unes 24.000 places legalitzades. 

Notícies relacionades