El 90% de les places hoteleres del litoral de Tarragona i l’Ebre depenen de l’aigua aportada pel CAT

Un estudi de la URV situa l’impacte econòmic del consorci a les Terres de l’Ebre en 9,8 MEUR anuals

Juan Antonio Duro i Miquel Àngel Bové, en roda de premsa amb el director gerent del CAT, Josep Xavier Pujol. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El sector turístic de la demarcació de Tarragona depèn de l'aigua de l'Ebre. Segons un estudi elaborat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb motiu dels 30 anys de la creació del Consorci d'Aigües de Tarragona, el subministrament del CAT arriba al 92% de les places hoteleres de la Costa Daurada i al 52% de places de les Terres de l'Ebre.

Aquesta xifra que creix fins al 90 o el 100% en municipis costaners com la Ràpita, l'Ametlla de Mar o l'Ampolla. L'estudi de la URV també destaca el pes de les indústries consorciades en termes de generació de PIB territorial -del 31% al Camp de Tarragona-. A més, situa l'impacte econòmic del consorci a les Terres de l'Ebre en 9,8 MEUR anuals arran del pagament del cànon de derivació i el de regants, i de les inversions fetes.

Amb motiu dels 30 anys d'explotació, el CAT ha encarregat un estudi que subratlla la incidència del Consorci en l'impuls turístic i industrial de la demarcació.

El treball el signen el catedràtic del Departament d'Economia de la URV, Juan Antonio Duro, i els professors titulars del Departament d'Economia Miquel Àngel Bové, Mónica Martín i Francisco Javier Ponce, tots ells dins el Grup de Recerca en Indústria i Territori (GRIT).

Notícies relacionades