Poblet celebra que el Govern exerceixi l'opció de compra dels terrenys de Hard Rock

L'encara president de la Diputació de Tarragona admet que la decisió "s'ha fet esperar" i remarca els beneficis del projecte amb els canvis introduïts

Un dels complexos de Hard Rock. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou - Vila-seca

L'encara president de la Diputació de Tarragona i exalcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha celebrat que el Govern acabi exercint l'opció de compra dels terrenys per al complex lúdic i turístic de Hard Rock, segons ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

"Aquesta era l'última notícia que esperàvem per confirmar que va bé", ha manifestat Poblet, qui ha clarificat que la promotora podrà ara exercir el dret de compra dels terrenys a l'Incasòl. "S'ha fet esperar, però durant l'espera han hagut molts canvis que han anat a millor", ha puntualitzat el president de la Diputació, que ha reivindicat el seu suport en tot moment a un projecte que, considera, serà un "complement ideal que ens farà créixer com a destinació, amb més riquesa, més llocs de treball i una millora continuada en el món del turisme".

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat aquest dimecres l'adquisició dels terrenys on està previst que s'hi instal·li el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou i ha assegurat que la compra del sòl es produirà "en el seu dia amb llum i taquígrafs". En resposta durant el ple del Parlament al diputat de CatECP David Cid, que ha recriminat al Govern que es puguin destinar 120 milions d'euros a l'operació, ha acusat els comuns de plantejar "una mena de conspiració i d'interessos de La Caixa". També ha dit que l'operació "no tindrà cap cost addicional" per a les arques públiques. 

El conseller ha dit que l'operació "no tindrà cap cost addicional" per a les arques públiques

Cid ha qüestionat el projecte antigament conegut com a BCN World i ha preguntat "quin preu pagaran els ciutadans per la compra dels terrenys a La Caixa" per part de l'Institut Català del Sòl i ha afirmat que si la Generalitat ha d'intervenir perquè el CRT tiri endavant "és perquè aquest projecte no va ni xuta". "Això va de fer-li un favor a La Caixa", ha conclòs el diputat.

El Govern i Criteria, el holding d'inversions de La Caixa, havien mantingut converses sobre la possibilitat d'un acord de compravenda que estaven "avançades", tot i que sense moviments "imminents". L'Assemblea Aturem BCN World i GEPEC-EdC denunciaven que el Govern i l'Incasòl estaven "ultimant un acord de compra dels terrenys on s'ha d'ubicar el recinte de casinos Hard Rock".

Calvet ha reivindicat com el Govern "ha treballat, està treballant i treballarà per crear les condicions que permetin desenvolupar aquest projecte estratègic" per al Camp de Tarragona "i el total del país" sense que això suposi "una inversió pública".

Notícies relacionades