L'artesania de les comarques tarragonines, entre la més venuda de tota Catalunya

Les escultures de Roser Oter, els porrons i setrills del Museu del vidre de Vimbodí i les joies de Mònica Eguilar, catapulten les vendes d'Empremtes de Catalunya en un 24% més en els primers sis mesos del 2019

Col·lecció Anemone de Mònica Eguilar. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El catàleg Empremtes de Catalunya el formen un total de més de 1.200 articles creats per un centenar d'artesans i empreses artesanes, que es renova periòdicament, orientat a potenciar el posicionament de l'artesania catalana en el mercat.

Peces d’artesans de les comarques tarragonines es troben entre les més venudes del projecte Empremtes de Catalunya, una iniciativa l’any 2006 per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu que la peça artesanal expliqués el país a la persona que el visita i per crear una via de comercialització pels artesans.

Les obres del catàleg han experimentat un creixement de vendes del 24% en els sis primers mesos de l’any en relació al mateix període del 2018. Amb tot, les xifres del mes de juny són encara més bones, perquè que aquest mes l’increment de vendes va ser del 50%. Entre les peces més populars es troben les d’artesans de la demarcació, com les escultures en ceràmica “Lector” de Roser Oter (Santa Oliva), els porrons i setrills del Museu del vidre de Vimbodí i la col·lecció de joieria "Anemone" de Mònica Eguilar (Montblanc).

La selecció de les Empremtes té en compte tant la qualitat del disseny i de la tècnica com la inspiració en el país. “S'identifica i s'aposta per peces originals, artístiques i elaborades amb tècniques d'avantguarda que evoquen i mostren els valors del país”, afirmen des del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Més compradors estrangers que catalans

La majoria d’adquisicions de les peces Empremtes de Catalunya es produeixen a la botiga que el Centre d'Artesania Catalunya té al carrer Banys Nous 11 de Barcelona. Segons les dades aquest Centre, un 60% dels compradors són estrangers (en la seva majoria nord-americans) i el 40% són catalans. L’any passat només el 30% de les compres havien estat fetes per ciutadans catalans.

Notícies relacionades