Cellers Unió presenta el nou Perlat, que també canvia l'ampolla i l'etiqueta

La presentació es va fer al Teatre Bartrina de Reus i va comptar amb l'apadrinament de José Peñín, fundador i director honorífic de la Guia Peñín

Un moment de la presentació del nou Perlat al Teatre Bartrina. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Perlat prové de vinyes seleccionades de la zona d'Els Guiamets, dintre de la D.O. Montsant i els responsables de Cellers Unió asseguren que s'ha fet una elaboració més acurada, escurçant el temps de criança.

«Un vi fresc, complex i actual», així defineix Cellers Unió el seu nou Perlat del qual asseguren que s’ha fet una elaboració més acurada, escurçant el temps de criança. La presentació es va fer aquest dilluns al Teatre Bartrina de Reus i va comptar amb l’apadrinament de José Peñín, fundador i director honorífic de la Guia Peñín.

Segons expliquen els responsables de Cellers Unió, Perlat prové de vinyes seleccionades de la zona d'Els Guiamets, dintre de la D.O. Montsant. «Són vinyes de més de 30 anys plantades en vas, de baixa producció, amb sòls majoritàriament de panal. El panal aporta complexitat al vi perque és un sòl compacte, amb una bona capacitat de retenció d'aigua molt interessant en els episodis de crisis climàtica actuals, ja que aquesta retenció tampoc és excessiva i evita l'excés d'humitat», diuen.

En la varietat Perlat negre, s’utilitzen varietats de raïm com la garnatxa, carinyena i syrah. Un cop feta la fermentació alcohòlica, els vins passen a la fermentació malolàctica dintre de la bóta on reposaran un mínim de 10 mesos. S'utilitza entre un 60-70% de bóta de roure francès, mentre que la resta és de roure americà.

Pel que fa al Perlat blanc, un cop fermentat, tot el vi s'ajunta de nou i es completa amb una criança sobre mares fines durant uns 3-4 mesos que, segons els responsables dels Cellers Unió, aporten «cremositat i sedositat al paladar».

Nova imatge

El Perlat ha canviat l'ampolla que utilitzava fins ara i passa a estar dins d'una de tipus borgonya. Pel que fa a l'etiquetatge, s'han dissenyat unes noves etiquetes molt més netes i minimalistes.

Notícies relacionades