El sector turístic crearà més de 80.000 nous llocs de treball enguany

Així ho mostren les xifres presentades en la jornada organitzada per CaixaBank Hotels&Tourism que s'ha fet a Deltebre

Una imatge de la jornada que s'ha fet a Deltebre. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Deltebre

El sector, tal com ha explicat un dels responsables de CaixaBank, representa el 15% de tot el PIB de l’Estat.

“El sector turístic és clau per la bona marxa de l'economia, ja que genera el 15% del PIB a nivell de l'Estat i el 15% del total d'ocupació. Les empreses turístiques han creat 1 de cada 5 feines entre els anys 2014 i 2018”. Així de contundent s’ha mostrat Albert Pascual, responsable de Turisme a la direcció territorial Catalunya de CaixaBank en la jornada de treball sobre aquest sector que s’ha fet a Deltebre. Pascual, però, ha reclamat un turisme de “més qualitat” que faci una despesa més gran durant la seva estada. Així, de cada 100 euros gastats per un turista es generen indirectament 73 euros addicionals.

En la trobada, que ha reunit més de quaranta empresaris del Delta de l’Ebre, s’ha afirmat que l’any 2019 es tancaria amb la creació de 82.000 nous llocs de treball en aquest àmbit, un fet que consolida el sector turístic com un dels més importants de Catalunya i de l’Estat.

Els responsables de l’entitat financera han explicat que CaixaBank Hotels & Tourism ha concedit un total de 1.018 milions d'euros de crèdit al sector hoteler espanyol durant els sis primers mesos de l’any, un 8% més que l’any 2018.

Notícies relacionades