Neix Edugam, un programa per fomentar els hàbits saludables en els menjadors escolars

El projecte, que compta amb el suport d'ACCIÓ de la Generalitat, està adreçat a nens d'entre 6 i 12 anys i vol aprofitar les dinàmiques dels jocs per aconseguir els objectius

El projecte Edugam va adreçat als menjadors escolars. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

El projecte està impulsat per les empreses SERHS Food, Campos Estela i el Clúster Foodservice i compta amb el suport del centre tecnològic Eurecat, amb seu a Reus.

Arriba un nou projecte per a fomentar hàbits saludables en els nens d'entre 6 i 12 anys que es troben en els menjadors escolars. Edugam és una iniciativa de les empreses SERHS Food, Campos Estela i el Clúster Foodservice i compta amb el suport del centre tecnològic Eurecat, amb seu a Reus, i també del programa Catalunya Clústers de l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya.

L'objectiu del projecte Edugam és millorar els hàbits nutricionals i l'activitat física d'infants d'entre 6 i 12 anys a partir de la gamificació, mitjançant dinàmiques pròpies del joc (gamificació) en un entorn com el del menjador escolar.

En una primera fase que ara comença l'objectiu és conèixer els interessos i les necessitats de famílies, alumnes, cuiners, monitors, directors de les escoles i administracions, entre d'altres, per dissenyar un programa efectiu i oferir solucions avaluades científicament.

A Catalunya hi ha prop de 480.000 alumnes d'educació primària i uns 2.000 menjadors a escoles públiques, privades concertades i privades.

Pel que fa a la restauració en els centres, una tercera part és gestionada per la mateixa escola i la resta, dues terceres parts, per empreses externes, tant de forma in situ com en línia freda transportada des d'una cuina central (mitjançant acords o concursos amb Ampas o Consells comarcals, majoritàriament).

Notícies relacionades