El Consorci d’Aigües de Tarragona garanteix una aigua lliure de virus

L'ens recorda que l'aigua que subministra que el procés de potabilització que es fa a l'estació de l'Ampolla elimina tota amenaça biològica

Una imatge de l'anàlisi d'una mostra d'aigua. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'ozonització (injecció d'ozó a l'aigua) i la cloració incideixen específicament en la lluita contra els virus. El CAT també està implantant un altre procés, el de llum ultraviolada.

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), ha assegurat que l’aigua que subministra està totalment protegida contra “qualsevol amenaça biològica”. El CAT ha volgut fer aquest recordatori arran del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) mentre assegura que “el procés de potabilització d'aigua que es du a terme a l'ETAP (Estació de Tractament d'Aigua Potable) de l'Ampolla, consta de diverses etapes, conegudes com a tractaments "multi-barrera"; aquests tractaments eliminen tots els virus. L'aigua és segura, està molt controlada i el CAT disposa d'un alt nivell de seguretat sanitària per a l'aigua produïda”.

Segon el CAT, en el tractament de l'aigua hi ha dues etapes del procés que incideixen específicament en els virus: l'ozonització (injecció d'ozó a l'aigua) i la cloració. El clor també preserva la seva qualitat durant el transport arreu dels més de 400km de la xarxa de distribució del CAT.

A mes, hi ha una tercera etapa de desinfecció que es troba en procés d’implantació: per llum ultraviolada. D’aquesta manera es reforça l'efecte "multi-barrera" per assegurar, encara més, la qualitat de l'aigua distribuïda.

Notícies relacionades