Hotels del Camp de Tarragona cedeixen més d'un miler de llits per a malalts de coronavirus i professionals sanitaris

Seran 706 llits d'hotel per a pacients de covid-19 i 256 habitacions per a treballadors de l'ICS

Habitació de l'hotel Núria adaptada per acollir usuaris de la residència Llevant. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

El primer establiment que es posarà en funcionament és l’SB Express Tarragona que ofereix 180 llits que s'han condicionat per part de l'ICS. Els altres hotels que també posaran a disposició les seves habitacions són l'Ohtels Villa Dorada de Salou, l'Hotel Reus Park i l'Ohtels Sant Salvador de Coma-ruga.

Una sèrie d’hotels del Camp de Tarragona ha decidit oferir les seves instal·lacions per acollir pacients de Covid-19 que estaran tutelats per diferents centres hospitalaris. Així, el primer a fer-ho ha estat l'SB Express Tarragona que ofereix 180 llits que s'han condicionat per part de l'ICS. Rebrà pacients derivats des de l'Hospital Universitari Joan XXIII i de l'Hospital Santa Tecla de Tarragona, i també de l'Alt Camp i la Conca de Barberà.

Aquests hospitals comptaran també amb l'Ohtels Villa Dorada de Salou, amb una capacitat de 260 llits. L'atenció mèdica en aquests allotjaments la faran els professionals de l'atenció primària de l'ICS Camp de Tarragona. A Reus s'ha habilitat l'Hotel Reus Park amb una capacitat de 110 llits que tindrà com a hospital de referència l'Hospital Sant Joan de Reus. Pel que fa a l'Hospital del Vendrell, comptarà amb l'Ohtels Sant Salvador de Coma-ruga, amb una capacitat de 156 llits.

Per als professionals sanitaris s'ofereixen 256 habitacions a l'Hotel SB Ciutat de Tarragona -amb capacitat per a 168 persones-, a Apartaments Claudia a Reus - amb capacitat per a 18 persones-, el Fèlix Hotel a Valls - amb capacitat per a 50 persones-. També es disposarà aviat amb places per a 20 persones en l'àrea d'influència de l'Hospital del Vendrell. La regió sanitària continua negociant amb diferents operadors hotelers per si fos necessari ampliar aquesta oferta.

En total, 706 llits d'hotel per a pacients de covid-19 i 256 habitacions per a professionals sanitaris.

Notícies relacionades