La DO Terra Alta incorpora una nova varietat: la morenillo

Es tracta una reinvindicació històrica del Consell Regulador per "preservar a varietats de caràcter emblemàtic"

Una imatge de raïm de la varietat morenillo. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Gandesa

La morenillo és una varietat de poc grau i poc color que aporta molta acidesa als vins, així com una gran quantitat d’aromes primaris.

Han calgut 12 perquè la DO Terra Alta pugui incorporar oficialment la varietat morenillo al seu catàleg. El passat divendres, el BOE va publicar la modificació del Plec de Condicions de les varietat de raïm autoritzades per a la DO Terra Alta, acabant així amb una reinvidicació històrica.

Segons el Consell Regulador, la voluntat ha estat la de “preservar les varietats de caràcter emblemàtic i aprofitar la diversitat i singularitat del terrer”.

Es poden trobar ceps de morenillo a tota la comarca i les proves fetes durant tots aquests anys han permès als tècnics comprovar que aporta uns paràmetres organolèptics de molta qualitat. Segons la DO Terra Alta, la morenillo es descriu com una varietat amb complexitat on destaca la seva elegància, subtilesa, frescor, acidesa, especiat i delicadesa.

La morenillo és una varietat de poc grau i poc color que aporta molta acidesa als vins, així com una gran quantitat d'aromes primaris. Segons el Consell Regulador, aquesta varietat pot ser una combinació perfecta per a les altres com la garnatxa o la carinyena.

Notícies relacionades