L’AEQT s’adhereix a l’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona

L'entitat assegura que la decisió s’emmarca en el compromís de les empreses que formen els polígons tarragonins per protegir el medi ambient en general i la qualitat de l’aire

Una vista aèria de les empreses químiques al Camp de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'Observatori, que desenvolupen en la vessant tècnica la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l'Eurecat, i que està coordinat per l'Institut Cerdà, compta amb 26 punts de mesurament de la presència de compostos orgànics volàtils a 11 poblacions.

Novetat important en la defensa del medi ambient al Camp de Tarragona. L'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha aprovat adherir-se a l'Observatori de la Qualitat de l'Aire al Camp de Tarragona, que recull i analitza els components orgànics volàtils al Camp de Tarragona des del 2018.

Segons l’entitat, la decisió s'emmarca en el compromís de les empreses que formen els polígons tarragonins per protegir el medi ambient en general i la qualitat de l'aire en particular. En aquesta línia, el sector ja formava part activa de l'òrgan impulsat per la Generalitat a aquest efecte, la Taula Territorial de la Qualitat de l'Aire el Camp de Tarragona. Els responsables de l’AEQT admeten que l’impuls definitiu per formar part de l'Observatori de la Qualitat de l'Aire al Camp de Tarragona ha estat de Repsol, tot i que la resta d’empreses, expliquen des de l’entitat, s’hi han adherit de seguida.

L'Observatori, que desenvolupen en la vessant tècnica la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l'Eurecat, i que està coordinat per l'Institut Cerdà, compta amb 26 punts de mesurament de la presència de compostos orgànics volàtils a 11 poblacions: el Morell, la Pobla de Mafumet, Constantí, Perafort-Puigdelfí, Vilallonga, Alcover, Valls, Tarragona (Sant Salvador, el Serrallo, Torreforta, Bonavista, Campclar), la Canonja, Vila-seca (la Pineda), Reus i dues poblacions de referència: Barcelona i Prades.

El mètode que s'utilitza per mesurar els components orgànics volàtils i determinar la bona qualitat de l'aire del Camp de Tarragona, desenvolupat pels científics de la URV i l'Eurecat, ha estat validat per la revista Science of the Total Environment.

L'Observatori publica les dades recollides periòdicament en un informe, i de fet està previst que en poques setmanes se'n faci pública una nova edició, amb les dades corresponents a l'any 2019, que per primera vegada inclourà també resultats referents als municipis que envolten el polígon Sud.

Notícies relacionades