El Port rep l'immens petrolier Leni P

Amb gairebé 275 metres d'eslora, ha suposat una de les operatives més grans en la història del pantalà d'ASESA; anava carregat amb 25.000 tones de cru

Una imatge del casc del petrolier Leni P. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El vaixell és tan gran que ha hagut de descarregar prèviament part de la càrrega perquè si no no hauria pogut atracar al Port a causa del seu calat.

El Port de Tarragona fa gairebé 24 hores que té a les seves instal·lacions un dels petroliers més grans que han passat mai pels molls tarragonins. Es tracta del petrolier Leni P, procedent de Mèxic i carregat amb cru. El vaixell, de 274,39 metres d'eslora, 48,03 metres de mànega i amb capacitat de càrrega de 158.000 tones, està atracat al moll d’ASESA i  ha descarregat 24.800 tones de cru a Tarragona. És tan gran que abans d’arribar al Port ha tingut que fer una descàrrega prèvia perquè si no, el seu calat hauria impedit atracar al moll d’ASESA.

El cru del Leni P servirà per subministrar matèria prima a la planta d'elaboració de betum asfàltic i altres derivats, situada al Polígon Sud de Tarragona. Aquesta operativa ha estat una de les més grans fetes mai al Port. L'any 2019 el RS AURORA va atracar al pantalà d'ASESA amb un GT superior 82.779 al vaixell mexicà, però amb una eslora més curta, de 274,20 m. I el 2018, també van descarregar dos vaixells més amb característiques semblants, especialment l'ATHENS SPIRIT, però amb un GT lleugerament inferior al LENI P, que era de 81.326 tones.

Notícies relacionades