La construcció del Moll de Balears suposa l'estalvi de la circulació de 40.000 camions

El Port ha decidit portar la pedra des de Vallcarca per via marítima i estalviar el trànsit rodat; seran 1 milió de tones en total

Càrrega de pedra al port de Vallcarca. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Els treballs es fan cada dia de la setmana, en horari continuo i en una freqüència horària de 10 hores, 8 hores que dura l'anada i la tornada entre Vallcarca i Tarragona i viceversa.

La construcció del Moll de Balears necessita una gran quantitat de pedres. El Port de Tarragona ha decidir dur aquest material des del port industrial de Vallcarca per via marítima i no mitjançant el transport de carretera, això suposarà l’estalvi de 40.000 camions. En total es necessitaran 1 milió de tones per a fer el moll.

"És una aposta per la mobilitat sostenible que millora la qualitat de l'aire amb un important estalvi del 60% d'emissions de CO2, en benefici de la ciutadania de les comarques del Garraf i el Tarragonès", diu el director de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez.

Els treballs es fan cada dia de la setmana, en horari continuo i en una freqüència horària de 10 hores, 8 hores que dura l'anada i la tornada entre Vallcarca i Tarragona i viceversa, i 2 hores més de càrrega i descàrrega de la pedra. En total, surten 4 viatges diaris. La previsió és que l'operativa duri uns sis mesos.

Notícies relacionades