L'Ajuntament de Tarragona prepara una tercera onada d'ajuts a l'emprenedoria

La regidoria d’Emprenedoria i Desenvolupament econòmic assegura que tindrà un pressupost de 50.000 euros per donar un cop de mà a la creació de petites empreses

La regidora Laura Castel. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

La regidora Laura Castel ha qualificat com a satisfactori el seu primer any al capdavant de la conselleria tot i que “els esdeveniments dels darrers mesos no han estat especialment beneficiosos”.

La regidora d’Emprenedoria i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Laura Castel, ha fet balanç del seu primer any com a màxima responsable d’aquesta àrea econòmica del consistori. Castel ha qualificat de “satisfactori” el primer any de mandat tot i que ha destacat les dificultats dels últims mesos arran de la crisi sanitària però també econòmica per culpa de la Covid-19.

La regidora ha afirmat que està preparant una tercera onada d’ajudes a l’emprenedoria per a la creació de petites empreses i que tindrà un pressupost d’uns 50.000 euros. Durant el balanç, Castel ha destacat la Mesa tècnica de treball transversal amb Turisme, Comerç, Esports, Cultura, Patrimoni, Ocupació i Emprenedoria, les meses de desenvolupament econòmic i les sectorials de Turisme i Comerç, la cinquena edició del programa Tarragona Open Future o la 3a edició del programa Tarragona Innovació Social.

Segons Castel, de juliol del 2019 a juny del 2020 s'han realitzat 196 atencions d'assessorament per la creació d'empreses; 35 empreses de recent creació han participat en el programa de consolidació d'empreses, que consisteix en un seguiment tècnic durant 3 anys i durant el segon semestre de l'any passat 65 persones van participar en el programa de càpsules formatives per a emprenedors i petites empreses. També s’està fent l'estudi socioeconòmic dels barris de la ciutat i la 'Diagnosi del capital social i econòmic del Camp de Tarragona', que permetrà identificar les oportunitats del territori al voltant dels clústers d'activitat econòmica existents a la zona.

A banda de les actuacions esmentades, la regidora ha assenyalat que pretèn dinamitzar els polígons industrials del municipi a través de l'Oficina de Gestió de Polígons.

Notícies relacionades