El president de la Cambra de Reus reclama inversió en infraestructures per a reactivar l'economia

Jordi Just ha reinvindicat aquesta via per sortir de la crisi en la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya 2019 que elabora el Consell General de Cambres de Catalunya

Un moment de la intervenció de Jordi Just. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

La Memòria Econòmica de Catalunya del Consell General de Cambres ha identificat el potencial industrial, la capacitat d'atracció d'inversió estrangera i l'obertura de l'economia catalana com a principals actius per afrontar la recuperació postCovid-19.

La Cambra de Comerç de Reus creu que l’economia només pot reactivar-se si hi ha una sòlida inversió en infraestructures. Així ho ha afirmat el president de l’ens cameral reusenc, Jordi Just, en la seva participació en la presentació. de la Memòria Econòmica de Catalunya 2019 que elabora el Consell General de Cambres de Catalunya.

En l’acte, que ha tingut lloc a la Llotja de Mar de Barcelona i que també s'ha retransmès per via digital, ha estat presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, i pel president del Consell General de Cambres de Catalunya, Joan Canadell, Just ha assenyalat els dèficits en inversió a tota Catalunya però especialment a la demarcació de Tarragona. El president de la cambra reusenca ha destacat, però, que aquest és “un moment d'opelortunitat, si políticament s'aplica una de les fórmules que els economistes recomanen per reactivar l'economia: la inversió pública, que si és en infraestructures no només injectarà liquiditat i crearà ocupació, sinó que assentarà les bases perquè les nostres empreses siguin més competitives en el futur”.

Jordi Just ha assegurat que “si Prat de la Riba va construir país posant escoles i biblioteques a tots els pobles de Catalunya ara cal fer el mateix amb les carreteres, les vies i la fibra òptica".

La Memòria Econòmica de Catalunya del Consell General de Cambres ha identificat el potencial industrial, la capacitat d'atracció d'inversió estrangera i l'obertura de l'economia catalana com a principals actius per afrontar la recuperació postCovid-19. A l'altra banda, el baix esforç en R+D a les empreses en comparació a la UE, l'elevada temporalitat que afecta als joves principalment i l'elevat dèficit públic, seran els factors limitadors de la recuperació postCovid.

Notícies relacionades