La Confraria de Pescadors de Tarragona es converteix en la primera de Catalunya en abastir-se d'energia solar

S'han instal·lat 1.200 plaques fotovoltaiques que poduiran el 35% de tota l'energia que necessitarà l'entitat

Una imatge del port de pescadors del Serrallo. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

a inversió ha estat d'uns 251.000 euros, dels quals el 60% han estat cofinançats pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i el Departament d'Agricultura.

La Confraria de Pescadors de Tarragona s'ha convertit en la primera de Catalunya en abastir-se d'energia solar, gràcies a la instal·lació d'unes 1.200 plaques fotovoltaiques, que produeixen un 35% de l'energia que consumeix l'entitat. Es preveu que l'estalvi sigui de 35.000 euros anuals i s'eviti l'emissió de 127 tones de CO2 a l'atmosfera. La inversió ha estat d'uns 251.000 euros, dels quals el 60% han estat cofinançats pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i el Departament d'Agricultura. La instal·lació l'ha inaugurada oficialment aquest dijous la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, que ha posat en valor l'aposta per la sostenibilitat del sector agroalimentari.

Segons el president de la confraria, Esteve Ortiz, l’estalvi des de començaments d’any ha estat de 20.000 euros, tenint en compte que l’entitat gasta 15.000 euros  al mes en energia.

Notícies relacionades