El Port rep 1,6 milions d'euros de la Unió Europea per a la renovació de l'antic edifici de l'Autoritat Portuària

La subvenció s'ha atorgat pels aspectes sostenibles de la rehabilitació d'una seu que es troba en obres de fa dos anys

Imatge virtual de com serà el vell edifici de l'Autoritat Portuària un cop acabades les obres. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La rehabilitació integral de l'edifici donant la màxima importància a l'eficiència energètica mitjançant un sistema que permet aïllar tèrmicament la façana a la vegada que dóna una funció impermeabilitzant és un dels aspectes claus per haver rebut la subvenció.

El Port de Tarragona ha rebut una important ajuda per a finalitzar les obres de l’antiga seu de l’Autoritat Portuària. Així, el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea ha concedit una subvenció d’1.606.450,04 euros per aquest projecte. La subvenció s’ha concedit pel caràcter sostenible de la rehabilitació.

Alguns dels conceptes que han fet possible aquest suport econòmic, per part de la Unió Europea, són la rehabilitació integral de l'edifici donant la màxima importància a l'eficiència energètica mitjançant un sistema que permet aïllar tèrmicament la façana a la vegada que dóna una funció impermeabilitzant. També s'ha projectat dotar l'edifici d'una fusteria amb trencament de pont tèrmic i envidriament amb vidre càmera amb lluna exterior de control solar i baixa emissió, i s'eliminaran la totalitat de ponts tèrmics.

Les obres de l'antic edifici de l'Autoritat Portuària de Tarragona es troben en la fase de finalització en el tractament i tancaments de la façana. a finals d'estiu, es passarà a la darrera fase de construcció que comprendrà l'execució dels acabaments, paviments, revestiments
de parets, i retocs finals dels treballs de fusteria. Les obres tenen una finalització prevista cap a finals d'aquest 2020.
 

Notícies relacionades