Les botigues de Reus aguanten el cop de la Covid-19

Segons els responsables d'El Tomb de Reus i de la Unió de Botiguers cap negoci ha abaixat la persiana malgrat el descens de les vendes

Una imatge del carrer Monterols pràcticament buit. FOTO: ACN.
Redacció / Reus

Els bars i restaurants, però, encara pateixen més aquests dies arran de les restriccions de la setmana passada i ahir incrementades per l’Ajuntament.

Les botigues de Reus venen menys que altres anys però de moment encara no han hagut de tancar. Això és el que asseguren els responsables d’El Tomb de Reus i de la Unió de Botiguers de la ciutat després de la suspensió de l’edició d’enguany de “Les botigues al carrer”, una iniciativa que marca el final de les rebaixes i que s’havia de fer entre el 26 i el 28 d’agost. "Vam decidir que era preferible posar per davant la salut col·lectiva que no pas la salut del negoci. Els taulells no sortiran fora el carrer, però mantenim les ofertes a l'interior", diu Jacint Pallejà, president del Tomb de Reus. De fet, la Unió de Botiguers ja havia decidit no instal·lar els taulells al carrer i demanava als seus membres que habilitessin els interiors dels establiments per a exposar les seves ofertes.

L’alcalde de Reus va anunciar ahir que la ciutat estaria sotmesa a mesures més estrictes per aturar el coronavirus, destacant la reducció d’aforament de terrasses i interiors dels negocis. "Estem preocupats. Encara que sabem que és per quinze dies, quan restringim la mobilitat de les persones, les botigues en sortim perjudicades", comenta Meritxell Barberà, presidenta de la Unió de Botiguers de Reus.

Les restriccions afecten encara més la restauració

Tot això succeeix en un moment molt complicat per al comerç de la ciutat on la baixa afluència de turistes a les localitats costaneres també ha afectat Reus. "Encara que Reus no és una ciutat eminentment turística, ens venent visitants que estan a la costa. Enguany, malauradament no hi ha hagut turisme i les vendes han minvat", diu Barberà. I la situació és encara pitjor per a bars i restaurants. "Estem buits. Fins la setmana passada anàvem treballant, encara que menys del que es habitual. Però ara ens plantegem anar-nos-en de vacances durant aquests quinze dies", assegura Victor Perales, representant dels restauradors del Tomb de Reus, mentre afirma que la reducció d’ingressos ha estat del 70%. "Tenim els locals buits des de dijous, quan es va recomanar a la gent que no vingués. És com si els bars tinguéssim la culpa de l'increment dels contagis. En poblacions veïnes no tenen les distàncies de seguretat que tenim a Reus. Estem treballant de manera raonable i segura", es lamenta.

Notícies relacionades