Manifestació a Tarragona per la reobertura de l'oci nocturn

Una cinquantena de persones del sector recorren la Rambla Nova i es concentren a la delegació d'Hisenda de la ciutat

Moment de la manifestació al seu pas per la Rambla Nova de Tarragona. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Segons dades de l'entitat, ja hi ha establiments que han presentat concurs de creditors i que acumulen deutes d'entre 50.000 i 250.000 euros en concepte de lloguers. Altres ja haurien rebut un burofax per ser desnonats.

Una cinquantena de persones vinculades a l'oci nocturn s'han manifestat aquest dijous a Tarragona per reclamar que es tornin a obrir els locals i per demanar ajudes a l'administració. Amb el lema "no som delinqüents, volem treballar" han reivindicat que els locals no són una font de contagis i que són segurs, i han posat de manifest que encara que els establiments estan tancats, els casos de covid-19 s'han seguit incrementant. Joaquim Boadas, secretari general de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) ha afirmat que alguns establiments ja han començat a rebre notificacions de desnonament perquè no poden pagar el lloguer. Des de Fecasarm volen fer protestes a diferents capitals de demarcació.

Entre els manifestants hi havia empresaris i treballadors de diferents locals d'oci nocturn del Camp de Tarragona. "Tenim l'activitat limitada o totalment restringida. Demanem que es pugui treballar, amb determinades condicions, però treballar", ha apuntat Boadas. Des del sector afirmen que accepten restriccions d'aforament i mesures sanitàries, però no entenen que hagin d'estar totalment tancats. "Amb l'oci nocturn tancat els contagis han seguit pujant. Per tant, la font no és l'oci nocturn regulat. En tot cas és l'il·legal", ha raonat el directiu de Fecasarm, que ha posat en focus en els 'botellons', festes en vaixells i trobades multitudinàries de gent en les quals no hi ha cap control.

Per tant, es consideren "part de la solució, no el problema". "Que Salut ens vegi com una font de contagi d'alt risc, és un error. Ara no som cap font de contagi, en tot cas ho som de ruina, abandonament o de problemes econòmics. La solució és poder tornar a treballar", ha reivindicat Boadas. Paral·lelament, reclamen que el Procicat aprovi un pla sectorial de l'oci nocturn per poder reobrir.

Segons dades de l'entitat, ja hi ha establiments que han presentat concurs de creditors i que acumulen deutes d'entre 50.000 i 250.000 euros en concepte de lloguers. Altres ja haurien rebut un burofax per ser desnonats.

Segons Boadas, unes 40.000 persones a Catalunya viuen de l'oci nocturn. A més, indica que el 60% dels establiments no han obert des del 13 de març, quan es va decretar l'estat d'alarma. I altres que ho van fer temporalment, ho van fer amb aforament limitat i taules a la pista de ball.

Notícies relacionades