Les salines del Delta de l'Ebre preveuen una davallada en la producció del 50%

La causa ha estat el temporal Glòria, que va fer que entrés molta aigua de mar a l'interior de les salines

Treballs de recollida de la sal l'agost del 2014. FOTO: ACN.
Redacció / Sant Carles de la Ràpita

La producció prevista per aquesta campanya és d’entre 45.000 i 50.000 tones, la meitat de l’habitual.

Hi haurà molta menys producció de sal al Delta de l’Ebre. L’entrada massiva d’aigua de mar durant el temporal Glòria ha provocat que les previsions de la collita d’enguany siguin un 50% inferiors a les d’una campanya normal. Així, es preveu que es produeixin entres 45.000 i 50.000 tones de sal.

La gran entrada d’aigua de mar a les salines, especialment a la part on es guarden les aigües concentrades que havien de cristal·litzar a l'estiu ha estat la causa de la baixa producció. "Això unit al fet que vam estar quatre mesos sense poder accedir a les instal·lacions i no vam poder gestionar les aigües com ho havíem de fer ha provocat aquesta davallada”, diu Joan Sucarrats, gerent d’Infosa, empresa que que explota les salines, que assegura que, però, la qualitat de la sal no es veurà afectada.

L’operativa de l’empresa també està afectada per la inundació de la barra del Trabucador, que va ser reparada després del temporal Glòria. L'empresa assegura haver ja invertit 800.000 euros en maquinària i reparacions que no acaben resultant efectives.

Sucarrats insisteix a reclamar tant al govern espanyol com català que actuïn definitivament per consolidar el pas per la barra abans que arribin els temporals de la tardor. "No podrem suportar quatre mesos més aturats. No tindrem més remei que tancar portes", apunta, tot argumentant que, a banda dels 60 llocs de treball, el cessament de l'activitat tindria conseqüències ambientals a l'espai, on nidifica anualment una important colònia de flamencs que enguany ha batut rècords de reproducció.

Notícies relacionades